Τουρκικά ψαράδικα σε διατεταγμένη υπηρεσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση του «σουλτάνου», με πάνω από 100 αλιευτικά στο Λιβυκό – Μια νέα μορφή «υβριδικών επιχειρήσεων» στις θάλασσές μας, με ψαροκάικα, εγκαινιάζει ο Ερντογάν και δημιουργεί πονοκέφαλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ως μεθοδευμένη κίνηση της Άγκυρας, που έχει σκοπό να αμφισβητήσει εμμέσως την εθνική κυριαρχία μας, αντιμετωπίζεται η περίπτωση των -πάνω από 100- τουρκικών αλιευτικών που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Δαρδανέλια και κινήθηκαν προς το Λιβυκό Πέλαγος.
Αν και τα τουρκικά αλιευτικά δεν παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, αναμένεται να περάσουν από περιοχές οι οποίες θεωρούνται «κόκκινη ζώνη» το επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές.
Η χρήση των αλιευτικών σκαφών παγιώνεται από τουρκικής πλευράς ως μέσο «μαλακής αμφισβήτησης», αφού των περιπτώσεων των τουρκικών σκαφών που προσέγγισαν ελληνικά νησιά το προηγούμενο χρονικό διάστημα επικαλούμενα «καιρικές συνθήκες» προηγείται ο επί χρόνια «κλεφτοπόλεμος» στην περιοχή των Ιμίων.
Πρόκειται για μορφή «υβριδικών επιχειρήσεων», που δημιουργεί πονοκέφαλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο όμως διαβεβαίωσε ότι οι κινήσεις του στολίσκου παρακολουθούνται.
Δύο ενδεχόμενα, πάντως, λαμβάνονται υπόψη: Το πρώτο είναι ο τουρκικός αλιευτικός στόλος να «ρίξει δίχτυα» στην περιοχή που ορίζεται από το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ το δεύτερο να επιχειρηθεί να «παγιωθεί» η παρουσία τους σε περιοχές νοτίως της Κρήτης στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δώσει άδειες για έρευνες σε πετρελαϊκές εταιρίες.
Από την πλευρά της, πάντως, η Ελληνική Λύση σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο αλιευτικό στόλο προπομπό της τουρκικής εισβολής. Καλεί μάλιστα το Λιμενικό να διεξαγάγει νηοψία σε αυτά τα σκάφη και να συλλάβει τα πληρώματά τους, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί το φιάσκο της «κόκκινης γαρίδας», για το οποίο είχε προειδοποιήσει ότι θα αποτελέσει τετελεσμένο απώλειας εθνικής κυριαρχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ