Η καλύτερη χρονική στιγμή…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και 17 τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από το ναύσταθμο του Ακσάζ με κατεύθυνση νότια. Σύμφωνα δε με την NAVTEX στην περιοχή θα πλεύσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.
Δεν έχω περάσει από Σχολές Πολέμου, δεν είμαι πολιτικός αλλά δεν είμαι και… βλαξ!
Τώρα, που η Τουρκία έχει ανοικτά μέτωπα με Συρία, Λιβύη, και με τους Κούρδους, είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να κτυπήσει η Ελλάδα.
Ερχόμενη σε συνεννόηση με τους αντιπάλους της Τουρκίας (και με την Αίγυπτο) μπορούν να επιφέρουν ένα ταυτόχρονο σκληρό κτύπημα στην Τουρκία που θα την φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ταυτόχρονες επιθέσεις των αντιπάλων της Τουρκίας στα στρατεύματά της, είναι πιθανόν ότι θα έφερνε την ανατροπή του σουλτάνου. Γιατί είναι βέβαιο πως η Τουρκία δεν μπορεί να καλύψει όλα τα μέτωπα επαρκώς.
Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ΝΑΤΟ, Αμερική και Γερμανία, θα στήριζαν την Τουρκία. Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο γιατί θα τους έπεφτε ο φερετζές που φοράνε όταν μας το παίζουν «φίλοι» και «σύμμαχοι».
Έχει ικανή εξωτερική πολιτική η Ελλάδα;
Έχει πατριώτες πολιτικούς;
Γιατί πατριώτες ικανό κι αξιόμαχο στράτευμα έχει.
Ο εγωιστής Ερντογάν, με τις ευλογίες ΝΑΤΟ, Αμερικής και Γερμανίας, το «παίζει» ο παλικαράς της Μεσογείου. Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί ότι είναι ένας πολιτικός νάνος, ένα πιόνι στα χέρια των ισχυρών.
Η καλύτερη χρονική στιγμή.
Οι Έλληνες πολιτικοί θα τολμήσουν να δώσουν ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις του σουλτάνου όπως κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει δημόσια ή θα κάνουν τις κότες;
Η καλύτερη χρονική στιγμή.
Η ελευθερία δεν χαρίζεται. Αποκτάται με θυσίες, αγώνες, με αίμα.
Ελεύθεροι είναι εκείνοι που μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο εξακολουθούν και μένουν όρθιοι. Όσοι προσκυνούν άλλους αφέντες, όσοι αναζητούν προστάτες, δεν είναι ελεύθεροι. Είναι υποταγμένοι, φοβισμένοι, ανίκανοι να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, για τα δικαιώματά τους.
Η καλύτερη χρονική στιγμή.
Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ