Τιμωρήθηκαν γιά τη φανέλα, συνεχίζουν γιά την Αγιά Σοφιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

841FD22E-C99B-410E-81F0-808F604F73BCΗ ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, που τιμωρήθηκε από την ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη, γιά την επιμονή της,να φορέσει την φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, συνεχίζει ακάθεκτη…

Οπως αναφέρει το “Θράκηsports”, η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00, στην Κομοτηνή, συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Ηρώο της πόλης (Σπαθί) για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την Τουρκική Κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία και επίδοση ψηφίσματος στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Η συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της επετείου υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης, που είναι και η ημέρα που επέλεξε ο Ερντογάν να λειτουργήσει ως τζαμί για πρώτη φορά η Αγιά Σοφιά, ένα μνημείο όχι απλά χριστιανικό αλλά οικουμενικό. Βάσει του νέου νόμου μάλιστα, που απαιτεί για κάθε συγκέντρωση να ορίζεται και κάποιος υπεύθυνος, έγινε γνωστό ότι για την συγκεκριμένη στην Κομοτηνή ως υπεύθυνο ορίζεται το αθλητικό σωματείο της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης.
Η ανακοίνωση των φορέων αναφέρει τα εξής:
«Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 σε όλη την Ελλάδα θα υπάρξουν διαμαρτυρίες για την ασέβεια του Τουρκικού κράτους προς την ιερό σύμβολο ζωής της Ορθοδοξίας την Αγιά Σοφιά…Έτσι και στην Κομοτηνή μαζευόμαστε στις 7 το απόγευμα στο σπαθί να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει και στην Κομοτηνή και στην Τουρκία με θυροκόλληση υπομνήματος στο Προξενείο της Τουρκίας ενώ οι καμπάνες θα χτυπάνε πένθιμα….Όλοι οι Χριστιανοί Έλληνες που νοιώθουν την καρδιά τους να πάλλεται πρέπει να δώσουμε βροντερό παρόν..».
 
Πηγή: dikografies.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ