29/07/2021

Υπουργός Άμυνας: «Η NAVTEX εξεδόθη σε χαμηλότατο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας ούτε του Λιμενικού»

Στην αίθουσα της Ολομελείας επικράτησε ιδιαίτερη ένταση όταν ο βουλευτής Κώστας Χήτας της Ελληνικής Λύσης ζήτησε εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί ελληνικής NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά την ώρα της αποκλιμάκωσης
«Η NAVTEX εκδόθηκε σε χαμηλό επίπεδο από το Λιμενικό Σώμα, και όχι από το Πολεμικό Ναυτικό όπως κυκλοφόρησε. Θεωρήσαμε ότι θα έδινε εσφαλμένο μήνυμα μια τέτοια οδηγία την ώρα μάλιστα της αποκλιμάκωσης. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε» ήταν η απάντηση του Υπουργού Άμυνας «Το Λιμενικό αιτήθηκε άσκηση περιορισμένης εμβέλειας με πραγματικά πυρά στην περιοχή εκείνη. Αυτό εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα. Η NAVTEX εξεδόθη μετά από συνεννόηση σε χαμηλότατο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας  ούτε του Λιμενικού- έτσι γίνεται συνήθως – ούτε φυσικά η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ και εμείς. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση, η οποία είχε αρχίσει να εξελίσσεται, ολοκληρώθηκε»
 
https://www.facebook.com/netakias/videos/317722646080498/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ