Για τον Στέφανο Χίο: Τον πυροβόλησαν στ’ αλήθεια. Δεν ήταν η ιδέα του, δεν προσποιήθηκε. Οι σφαίρες ήταν γνήσιες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το στιγμιότυπο από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς που ζούμε στη χρεοκοπημένη μπανανία της κλεπτοκρατίας: το θέαμα με τις σκιές στο πλατωνικό σπήλαιο*, όπου οι δεσμώτες, αλυσοδεμένοι, νομίζουν πως όσα τους δείχνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω από την πλάτη τους είναι αληθινά. «Υποστηρίζει ότι τον πυροβόλησαν» ο Χίος.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»
Ετσι έγραφε το σουπεράκι, η λεζάντα δηλαδή στην είδηση που μεταδιδόταν το πρωί. Κρατήστε την αυτή την εικόνα, είναι διδακτική – ένα μάθημα που μας κόστισε μια ολόκληρη πατρίδα.
Στην Κολομβία των Βαλκανίων, όπου δολοφονούνται κάθε τόσο «αντιδραστικοί» δημοσιογράφοι και εκδότες (Μομφεράτος, Αθανασιάδης, Μπακογιάννης, Γκιόλιας), χωράει και μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χίου. Η είδηση της απόπειρας δολοφονίας, ωστόσο, δεν χωράει στις πρώτες θέσεις. Οι πιστολιές που έφαγε ο Χίος προβλήθηκαν τόσο γρήγορα, βιαστικά, υποβιβασμένες, λες και έγινε δεκάλεπτη διακοπή ρεύματος σε στάνη στη Δρακότρυπα Εβρου και παραλίγο να κόψει το τυρί της γίδας.
Είναι προφανές ότι το καθεστώς κρίνει ότι δεν είναι όλες οι πιστολιές ίδιες. Ούτε όλα τα θύματα είναι ίδια. Αν το θύμα είναι «δικό μας», θα πάρει και χώρο στις σελίδες και χρόνο στα δελτία και θα πέσει το δάκρυ κορόμηλο και οι ανακοινώσεις θα είναι πύρινες – σαν τις καυτερές σος που επιλέγονται να συνοδεύουν τα γκουρμεδιάρικα πιάτα της ελίτ-αλήτ, που κατέστρεψε την Ελλάδα.
Περαστικά στον Στέφανο Χίο και ταχεία εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας του, εύχομαι.
*Η «Αλληγορία του σπηλαίου» είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας γραμματείας. Αποτελεί τμήμα του έργου «Πολιτεία» (εκτείνεται από το 514a μέχρι το 517a) και περιγράφει τη ζωή και τις εμπειρίες ανθρώπων που ζουν αλυσοδεμένοι σε μια σπηλιά, όπου οι Επικυρίαρχοι τούς δείχνουν φοβερές εικόνες με μια τεχνική που θυμίζει θέατρο σκιών. Κάποιος κατορθώνει να βγει από το σπήλαιο, αντικρίζει το φως της αληθείας και επιστρέφει στους πρώην φίλους του, τους φυλακισμένους. Σε αυτόν τον κόσμο των σκιών όποιος έχει δει το φως του Αγαθού δεν έχει θέση∙ κι αν αποπειραθεί να λύσει τα δεσμά των δεσμωτών, αυτοί οι ίδιοι θα τον σκοτώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ