Η Τουρκία προωθεί νομοσχέδιο για αντικατάσταση όλων των ξένων λέξεων με τουρκικές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκική Ένωση Γλωσσών (TDK) έχει ετοιμάσει μια περιεκτική έκθεση για να ξεχωρισει όλες τις ξένες λέξεις που χρησιμοποιούνται σε κάθε τομέα της χώρας, από ονόματα εταιρειών έως πινακίδες.

Η έκθεση συζητήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Ύπατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Προεδρίας, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, μιας και θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας, όπως την έχει στο μυαλό του.

Στόχος είναι να προστατεύσει την τουρκική γλώσσα περιορίζοντας την επιρροή άλλων γλωσσών, ιδίως των αγγλικών.

Σύμφωνα με την Hürriyet, η νομοθεσία θα εκπονηθεί επί του θέματος και θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο κατά την προσεχή νομοθετική περίοδο. Η έκθεση της TDK προβλέπει την αντικατάσταση ξένων λέξεων με τουρκικές λέξεις, σε περιγραφές προϊόντων και διαφημίσεις, στην καθημερινή ζωή και στα ονόματα των εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες μίλησαν για την προηγούμενη νομοθεσία για την αφαίρεση ξένων ονομάτων σε διαφημίσεις, διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες, εταιρείες και εστιατόρια, για να διασφαλιστεί η ακριβής χρήση της τουρκικής γλώσσας. Σημείωσαν επίσης ότι οι αγγλικές λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά, ειδικά στα ονόματα εταιρειών, ξενοδοχείων, εστιατορίων και εμπορικών κέντρων, σαν να αποτελούν μέρος της τουρκικής γλώσσας.

Οι αξιωματούχοι της TDK τόνισαν επίσης ότι τα αγγλικά ή άλλες ξένες γλώσσες θα μπορούσαν να προτιμηθούν ως δεύτερη γλώσσα για διάφορους λόγους, με την προϋπόθεση ότι τα πρώτα ονόματα θα πρέπει να είναι στα τουρκικά.

Στη συνάντηση, τονίστηκε επίσης ότι οι παρουσιαστές της τηλεόρασης και οι καλεσμένοι, χρησιμοποιούν συνεχώς ξένες λέξεις για να έχουν μεγαλύτερη επιρροή και ζήτησαν να συμπεριληφθούν αυτού του είδους οι εκπομπές στον νέο κανονισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ