Εφιαλτικό εύρημα για τον κορονοϊό και τη στοματική υγιεινή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχέση μεταξύ της λοίμωξης του νέου κορονοϊού και της ουλίτιδας ανακάλυψαν πρώτη φορά οι επιστήμονες.

Ερευνητές στην Καλιφόρνια και τη Βραζιλία διαπίστωσαν μετά την επανεξέταση ερευνών ότι οι ασθενείς με Covid-19 που είχαν υψηλά επίπεδα της φλεγμονώδους ανοσοπρωτεΐνης ιντερλευκίνης 6, που δείχνει ότι έπασχαν από ουλίτιδα, ήταν πολύ πιο πιθανόν να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη για να μείνουν ζωντανοί. Αν και η ιντερλευκίνη αυτή εμπλέκεται σε πολλές ασθένειες, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι καθαρισμοί σε βάθος και οι θεραπείες για την ουλίτιδα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδά της στον οργανισμό.

Η πιο ισχυρή σχέση μεταξύ ουλίτιδας και σοβαρότητας της φλεγμονής από τον νέο κορονοϊο προκύπτει από μια γερμανική έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο. Από αυτήν προέκυπτε ότι οι ασθενείς με Covid-19 που είχαν υψηλά επίπεδα ιντερλευκίνης 6 ήταν πολύ πιο πιθανόν να εκδηλώσουν σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας και να χρειαστούν νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ο δρ Σέρβιν Μάλογιεμ, χειρουργός οδοντίατρος στο Λος Αντζελες, πιστεύει ότι πολλοί ασθενείς με υψηλά επίπεδα ιντερλευκίνης 6 είχαν ήδη ουλίτιδα πριν κολλήσουν κορονοϊό, ενώ επισήμανε ότι όσοι έχουν κληρονομική προδιάθεση να εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης στον οργανισμό τους είναι πιο επιρρεπείς στην ουλίτιδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ