Ο πιο καυτός Μεσογειακός Αύγουστος. Στην κυπριακή ΑΟΖ το Oruc Reis μαζί με 10 τουρκικά πολεμικά.

Με την Ελλάδα σε ύψιστη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την έκδοση αντι-NAVTEX που ακυρώνει την παράνομη τουρκική, το σκηνικό αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: το Oruc Reis βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με 10 πλοία του τουρκικού στόλου στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου, το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται δυτικά της Μεγαλονήσου και στο κομμάτι της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία. Αξιόπιστες πληροφορίες από κυπριακής πλευράς, θέλουν το ερευνητικό σκάφος να κινείται στο τρίγωνο, όπως φαίνεται στο χάρτη, του ανατολικού σημείου της NAVTEX που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικό δεν έχει εισέλθει σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την ώρα που συνοδεύεται από τα δυο βοηθητικά πλοία. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως δέκα πολεμικά πλοία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ