«…Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Γιώργου Βενετσάνου

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εδώ και σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει με ταχύτητα 3,5 ναυτικών μιλίων την ώρα. Αυτή η ταχύτητα πλεύσης είναι και η κατάλληλη για διενέργεια ερευνών, ενώ τα καλώδια του παραμένουν ποντισμένα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το τουρκικό ερευνητικό

σκάφος ενοχλείται από τον θόρυβο των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν! Μπα; Την μια το «πήρε ο αέρας», την άλλη για μερικά μέτρα θα κάνουμε πόλεμο;», σήμερα «έχει θόρυβο και δεν μπορεί να κάνει ερεύνα». Έλεος φτάνει πια, μην μας λέτε παραμύθια της Χαλιμάς, εδώ μπουκάρισαν όπως οι ναζί όταν είχαν σπάσει τα σύνορα της Πολωνίας σε μια ξεκάθαρη εισβολή εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ συνοδεία πολεμικών σκαφών (δηλαδή πολεμική ενέργεια;) και εσείς μας μιλάτε για «θόρυβο»;

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα στο γκουβέρνο υπάρχουν ριψάσπιδες (που πιθανόν μπλοκάρουν την ισχυρή απάντηση) και μας έχουν κάνει την εθνική μας αξιοπρέπεια κουρελόπανο. Κάποτε ως κάτοικος αυτής της χώρας και ως Έλληνας πίστευα ότι με ακολουθούσε μια ιστορία ηρώων και θυσιών, ε τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος με αυτά που βλέπω. Μπαίνουν μέσα στην αυλή σου, κλέβουν τα ζωντανά και ότι άλλο έχεις και εσύ τι λες; Ε και τι έγινε; Πάλι καλά που δεν μπήκαν και μέσα στο σπίτι.

Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει, πιθανών δύο πράγματα, το πρώτο που ελπίζω να μην είναι έτσι, δηλαδή να έχει συμφωνηθεί κάτι κρυφά από το έθνος μας και κάτω από το τραπέζι. Το δεύτερο ότι είμαστε ανικανοι να αντιδράσουμε και να φυλάξουμε από μια ξεκάθαρη εισβολή στα θαλάσσια σύνορα μας (από σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ!!).

Ειλικρινά φίλοι αναγνώστες δεν μπορώ, δεν δίναμε, μου είναι αδύνατον να καταλάβω αυτό που συμβαίνει από χθες, τουρκικό ερευνητικό συνοδεία πολεμικών σκαφών της γείτονας να πραγματοποιεί έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και αυτοί που είναι ταγμένοι να φυλάξουν Θερμοπύλες, να κοιτούν τα άστρα και να περιμένουν από ξένους να βγάλουν τα «κάστανα από την φωτιά». Βρε η Ελλάδα μας όπως είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης «…δεν θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη».

Είναι ατύχημα για την χώρα μας ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες λείπουν οι κουζουλοί. Πριν λίγα λεπτά δημοσιεύθηκε μια δήλωση του κ. Καιρίδη η οποία χρειάζεται ερμηνεία, τι είπε λοιπόν: «Το ”Oruc Reis” κινείται σε διεθνή ύδατα. Η υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός. Το ύδωρ πάνω από τον βυθό είναι διεθνές και ο καθένας μπορεί να κινείται χωρίς άδεια κανενός. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο. Εάν ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες, τότε και μόνο τότε έχουμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν καλώδια». Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, πως αλλιώς να εξηγήσουμε αυτά που είπε ο βουλευτής της. Τότε ποιος ο λόγος που στείλαμε φρεγάτες στην περιοχή. Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη κινητοποίηση; To Oruc Reis και συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και άπλωσε καλώδια.                                                          Αλλά το είπαμε, από νοικοκυραίους έχουμε πήξει, οι κουζουλοί που κάνουν τα έθνη μεγάλα και αθάνατα μας λείπουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ