Η Ρωσία όχι μόνο ενέκρινε πρώτη το εμβόλιο κορονοϊού, αλλά εμβολιάστηκε και η κόρη του Πούτιν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με δήλωση σοκ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο στη χώρα του και εμβολιάστηκε η κόρη του!

Όπως μεταδίδουν σύσσωμα τα ρωσικά media και ο ξένος τύπος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

Όπως περιέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, η κόρη του παρουσίασε πυρετό την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού: «Μία από τις κόρες μου έκανε το εμβόλιο. Έκανε 38 πυρετό, την επόμενη μέρα 37 και αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους

Το εμβόλιο παρασκευάστηκε στο Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας και μετά από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, δήλωσε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε εργαζομένους στον τομέα της Υγείας, τον Σεπτέμβριο, ενώ για τους πολίτες θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2021.

Η Ρωσία που βρέθηκε ανάμεσα στις «κόκκινες χώρες» που σφυροκοπήθηκαν από την πανδημία, σήμερα κατέγραψε 4.945 νέα κρούσματα και 131 νεκρούς. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν ανέρχεται σε 897.599, ενώ ο καταγεγραμμένος αριθμός νεκρών από COVID-19 αγγίζει τους 15.131.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ