Ανακάλυψη εκκλησίας 1600 ετών στη Νίγδη της Καππαδοκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γη της Καππαδοκίας στην κεντρική Μικρά Ασία συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστικά της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανασκαφική ομάδα του Πανεπιστημίου Aksaray, ανακάλυψε στην περιοχή της Νίγδης και συγκεκριμένα στα αρχαία Τύανα, ερείπια μεγάλης εκκλησίας του 4ου αιώνα και νομίσματα που βοηθούν στην χρονολόγηση της.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν πριν από 19 χρόνια στην Αρχαία Πόλη των Τυάνων, και συνεχίζονται σήμερα. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκε μια οκταγωνική εκκλησία και νομίσματα, τα οποία θεωρούνται ότι ανήκουν στον 4ο αιώνα και είναι σπάνια στην Ανατολία.

Ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Aksaray Assoc. Δρ. Ο Osman Doğanay δήλωσε στο (AA) ότι οι ανασκαφές στην Αρχαία Πόλη των Τυάνων ξεκίνησαν από μια ιταλική ομάδα το 2001 και συνεχίζονται σήμερα με μικρότερη ομάδα, λόγω της πανδημίας.

Η μόνη εκκλησία αυτού του μεγέθους στην Καππαδοκία

Ο Doğanay δήλωσε ότι βρήκαν νομίσματα που παρέχουν σημαντική βοήθεια στη χρονολόγηση της εκκλησίας που βρέθηκε στην αρχαία πόλη Tyana:

“Πιστεύουμε ότι τα νομίσματα ανήκουν στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Έτσι, έχουμε λάβει αποδεικτικά στοιχεία για την ημερομηνία κατασκευής των τειχών και των υδραγωγείων της πόλης. Ειδικά το πιο σημαντικό εύρημα των ανασκαφών που ξεκίνησαν την περίοδο μας είναι η οκτάγωνη εκκλησία. Υπάρχουν πολύ λίγα παραδείγματα στην Ανατολία. Αυτή η περιοχή είναι στην Καππαδοκία. Είχαμε κάποιες αμφιβολίες για τη χρονολόγηση της εκκλησίας, θα μπορούσαμε να μαντέψουμε, αλλά χάρη στα νομίσματα που βρήκαμε εδώ, επιβεβαιώσαμε ότι η εκκλησία χτίστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. “

Τα αρχαία Τύανα της Καππαδοκίας

Τα Τύανα ήταν αρχαία πόλη στη μικρασιατική περιοχή της Καππαδοκίας, στην επαρχία Νίγδης της Κεντρικής Ανατολίας στην Τουρκία. Ο Ξενοφών την αναφέρει στο βιβλίο του Κύρου Ανάβασις με το όνομα Δάνα, ως μεγάλη και ευημερούσα πόλη.

Τα ερείπια των Τυάνων ευρίσκονται στο Κεμερχισάρ, τρία μίλια νοτίως της Νίγδης υπάρχουν ερείπια ενός αρχαίου Ρωμαϊκού υδραγωγείου και κοιμητήρια σε βράχους. Η περιβάλλουσα πεδιάδα ήταν γνωστή ως Τυανίτις. Ευρίσκονταν σε στρατηγική θέση στο δρόμο προς τη Συρία μέσω των Θυρών της Κιλικίας. Θεωρούνται ο τόπος γεννήσεως του Απολλωνίου του Τυανέως.

Δίκτυο Μ mikrasiatis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ