Παρακολουθώντας την εκπομπή, έκανα κάποιες σκέψεις που με οδήγησαν σε κάποια συμπεράσματα.
Πρώτη σκέψη και ερώτημα. Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν 5 συνομιλητές εκ των οποίων ο ένας ο αξιότατος κύριος Λυγερός και μοναδικός σκεπτικός και αμφισβητίας του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας.
Έτσι για την ισορροπία προσώπων και απόψεων δεν θάπρεπε να είναι μοιρασμένοι στα ίσια;
Δεν θέλω να αμφισβητήσω καθόλου την αξία του κυρίου Λυγερού ο οποίος αξίζει ένα μεγάλο εύγε για την όλη στάση του ενώ οι συνομιλητές του συχνά ενώ μιλούσε χαμογελούσαν ειρωνικά και υποτιμητικά. Η κυρία έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι έλεγε ο κ. Λυγερός, παρόλα αυτά η ειρωνεία και οι έντονες ¨άκυρες¨ ενστάσεις της διακόπτοντας τον ομιλητή ήταν πολύ συχνές . Ο κ. Χριστόπουλος ξεστόμισε και το… απίστευτο. Τι θα ήταν η Ελλάδα αν στο παρελθόν δεν έδινε μαζικά ιθαγένειες και εννοούσε προφανώς τους καταδιοχθέντες Έλληνες της Μικράς Ασίας και άλλων περιοχών των Βαλκανίων- έστω με συμφωνημένη ανταλλαγή πληθυσμών! Αυτό και αν δεν είναι… παραπληροφόρηση μάλλον εσκεμμένη. Κύριε Χριστόπουλε σε Ελληνικούς πληθυσμούς δόθηκαν τότε ιθαγένειες και όχι σε Πακιστανούς, Αφγανούς και άλλους που είναι τελείως ξένοι με τον Ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα.
Κύριε Σαββίδη εξακολουθώ να εκτιμώ την καλή ποιότητα των εκπομπών σου, αλλά κάτι τέτοια – μοίρασμα συνομιλητών στο πάνελ, μας βάζουν σε σκέψεις και ίσως συμπεράσματα ότι αυτό που ψιθυρίζεται ή μάλλον λέγεται και γράφεται, ότι τα ΜΜΕ μπαίνουν στον αγώνα να μας πείσουν εμάς τους δήθεν ξενοφοβικούς ιθαγενής για το πόσο κακοί είμαστε που αντιτιθέμεθα στο νομοσχέδιο και το πόσο καλό είναι αυτό δήθεν αποκαθιστώντας έτσι τα δικαιώματα των μεταναστών. Και ότι ο αγώνας αυτός των ΜΜΕ για να μας μεταπείσουν ακόμα και απέναντι στην μαζική λαθρομετανάστευση έχει για τα ΜΜΕ οικονομική ενίσχυση. Με λίγα λόγια τα ΜΜΕ τα παίρνουν για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου υπέρ της μετανάστευσης- λαθρομετανάστευσης. gataros
[vodpod id=Groupvideo.4609792&w=425&h=350&fv=]
Στα πλαίσια της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 27.1.10 με θέμα «Μετανάστες και ιθαγένεια: η ελληνική περίπτωση», ο Σταύρος Λυγερός υπενθυμίζει πως η Ελλάδα είναι τρόπος ζωής και όχι απλώς μια τοπική έκταση ή ένα κρατικό σχήμα.
http://lomak.blogspot.com/2010/01/27-09.html