H Λύση- Μέρος 2

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

The bond holder

Η πρόταση που βγήκε σήμερα το πρωί, στα ελληνικά παρακάτω. Ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια. Και φυσικά κάποιοι θα την τελειοποιήσουν. Διάβασα προσεκτικά αυτά που έχετε γράψει σαν σχόλια και νομίζω ότι οφείλω εξηγήσεις. (Δείτε την πρωτοβουλία με την τεράστια συμμετοχή, εδώ: http://olympia.gr/2012/01/21/the-solution/)

  • Η διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων είναι πραγματικά θλιβερή. Αν δείτε τις αναλογιστικές μελέτες θα καταλάβατε ότι όλα τα ταμεία είναι χρεωκοπημένα. Για να αντέξουν τα ταμεία οι συντάξεις πρέπει να κατέβουν στα € 550 εύρο το μήνα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; Ίσως και λέω ίσως και μ’ αυτή την σύνταξη για κάθε συνταξιούχο ίσως ζουν δεν ζουν τα ταμεία για τα επόμενα δέκα χρόνια. . Έχει βγει κανείς ακόμα να πει τι λένε οι αναλογιστικές μελέτες; Ρωτήστε που είναι οι αναλογιστικές μελέτες που όλοι που τις έχουμε  δει τραβάμε τα μαλλιά μας;.  Που είναι οι αντιπρόσωποι των ταμείων στις διαπραγματεύσεις; Αυτοί πρώτοι έχουν το δικαίωμα να μιλούν.

  • Γιατί Αγγλικό δίκαιο- διότι έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση από την ΕΕ και η Ελλάδα έχει ήδη  πει το ναι.

  • Μεταφέροντας την περιουσία του κράτους στην Holding company προστατεύουμε τον εθνικό πλούτο από την εγκληματική πράξη οπού οι παλιοί ομολογιούχοι του κράτους που δεν έχουν negative pledge  σήμερα θα το αποκτήσουν μόλις γίνει το PSI.

  • Έχοντας τους πόρους αυτού του ταμείου κάτω από μια διοίκηση που πραγματικά θα έχει την αγάπη για την χώρα θα έχει τα έξεις θετικά αποτελέσματα.

    1. Η διοίκηση θα πρέπει να δίνει τρίμηνες οικονομικές καταστάσεις στο διαδίκτυο του super ταμείου. Αν δεν πιάσουν τους στόχους έξω.Ποιοι από εσάς έχετε δει ποτέ ένα ταμείο να κάνει έναν μα έναν απολογισμό όπως κάνουν όλα τα ταμεία του κόσμου; Ποτέ σας είπαν ποσά λεφτά χάθηκαν την περίοδο 1999-2001; Ποια είναι τα FUNDS του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ που κέρδισαν τα περισσότερα από το Ελληνικό χρηματιστήριο (3 σ’ αριθμούς)  Όταν έβαζαν τα διοικητικά συμβούλια απαρτιζόμενα από συνδικαλιστές, αποτυχημένους τραπεζίτες και αποστράτους  να αντιμετωπίσουν τους καλυτέρους στον κόσμο σ’ αυτό το παιχνίδι δεν ήξεραν ότι θα χάσουν τα ταμεία αυτό τον άνισο πόλεμο; Γιάννης κερνούσε Γιάννης έπινε

    1. Επειδή έγιναν όλα αυτά σήμερα ο 2012 προϋπολογισμός δείχνει ότι €14ΔΙΣ είναι για συντάξεις. Αν είχαν χειριστεί σωστά την κατάσταση αυτό το κονδύλι έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ. Και όχι μόνο. Αυτό το κονδύλι θα γίνει μεγαλύτερο στο μέλλον όσο η αναλόγια εργαζομένων /συνταξιούχων γίνεται χειρότερη. Αυτά λένε τουλάχιστον οι αναλογιστικές μελέτες που έχουμε δει. Αν μείνει αυτό το κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό ποτέ μα ποτέ δεν θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στις αγορές να δανειστούμε ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. Αυτό θα πει να είσαι σκλάβος- να εξαρτιέσαι από το ΔΝΤ και ΕΕ χωρίς άλλη επιλογή.

    1. Το super ταμείο με διαφάνεια που θα χειρίζεται πια τον Ελληνικό πλούτο θα αναλάβει και όλες τις συντάξεις. Μηδέν για συντάξεις στον προϋπολογισμό. Πόσα μέτρα πήραν για να μαζέψουν 3 δις; Με μια κίνηση φεύγουν €14 δις από τον προϋπολογισμό. Ξαφνικά σαν θαύμα η Ελλάδα έχει πλεόνασμα. Οι αγορές έτοιμες να μας δανείσουν ξανά ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. Κόστος;  60 δις για πέντε χρόνια συντάξεις μέχρι αυτός ο οργανισμός να δημιουργήσει τα αποθεματικά που χρειάζονται για να αναλάβει συνταγματικά πια τις συντάξεις.

    1. Το super ταμείο θα έχει και κεφάλαια να διαχειριστή. Αυτό σημαίνει ότι έκτος από τράπεζες θα υπάρχει άλλως ένας ισχυρός χρηματοπιστωτικός οργανισμός που θα έχει την ικανότητα και την υποχρέωση να επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που έχουν μέλλον. Πόσες φορές έχω ακούσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για επενδύσεις για εταιρείες του αυριανού GOOGLE.  Έφερα μια εισήγηση σένα μεγάλο δημόσιο οργανισμό να δοθούν 30 εκ εύρο σε 60 ομάδες που είχαν προτάσεις για καινούργιες τεχνολογίες και τα άτομα που θα έπαιρναν αυτή την χρηματοδότηση να είναι 18-25 χρονών.. Μου την έτριψαν στην μούρη. Τα πρακτικά υπάρχουν.

    1. Μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία που ακολουθούν η χώρα θα έχει δανειστεί 200 δις. και όλοι οι ομολογιούχοι θα έχουν εγγυήσεις. Πάει ο εθνικός πλούτος.  Και στο τέλος θα έχουμε μια τρύπα στο νερό. Και θα είμαστε για πάντοτε ζητιάνοι. Η πρόταση που παρουσιάσαμε έχει ένα δανεισμό 60 δις, λύνει μακροχρόνια προβλήματα, και ο πλούτος παραμένει στα χεριά των Ελλήνων πολιτών και όχι του Ελληνικού κράτους η στους ομολογιούχους.

Διαλέξτε και πάρετε…

Προς
κ. Παπαδήμο, Πρωθυπουργό της Ελλάδας

κ. Νταλάρας, IIF
κα. Legard, του ΔΝΤ

Κοινοποίηση
κ. Σαμαράς, κ. Τσίπρας, κα. Παπαρήγα, κ. Καρατζαφέρης
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, άπαντα τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της, το οποίο δεν έχει πετύχει.

Η αύξηση των φόρων, οι μειώσεις συντάξεων και όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί οδήγησαν σε μια βαθιά ύφεση. Τα έσοδα του δημοσίου έχουν παραμείνει ουσιαστικά ίδια με πριν από δύο χρόνια, ενώ η οικονομία έχει βυθιστεί με το ΑΕΠ από 255 δισεκατομμυρίων στα 215 δισεκατομμύρια δηλαδή συνολική μείωση 15%.

Οι πολιτικές αυτές έχουν κάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος μη βιώσιμο. Η βιωσιμότητα του χρέους, όπως όλοι γνωρίζετε είναι μια σχέση μεταξύ αύξησης του ΑΕΠ και επιτοκίων. Στην περίπτωση αυτή η αύξηση ήταν αρνητική και τα επιτόκια αυξήθηκαν σε 32% από 3,1%.

Συμφωνούμε ότι η ελληνική οικονομία ήταν άκαμπτη, γραφειοκρατική, και δεν είχε εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που της είχαν προσφερθεί από εντάξεως της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, παρ ‘όλα τα παραπάνω, η οικονομία ήταν ζωντανή.

Το πραγματικό ζήτημα της οικονομίας ήταν η αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να πληρώσουν τις συντάξεις και την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το 2012 η κεντρική κυβέρνηση που εγγυάται τις συντάξεις θα πρέπει να πληρώσει € 14 δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της για τις υπηρεσίες αυτές.

Δημογραφικές καταστάσεις (ένα πρόβλημα όπου όλες οι δυτικές οικονομίες θα αντιμετωπίσουν αργά ή γρήγορα) , και η αδυναμία της κυβέρνησης στη συλλογή των συνταξιοδοτικών εισφορών έπαιξε ρόλο στην αδυναμία των συνταξιοδοτικών ταμείων να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους.

Αλλά η κυριότερη αιτία αυτής της “πτώχευσης” του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν λόγω της κακής διαχείρισης και “κλοπή” των συνταξιοδοτικών ταμείων από τις ελληνικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του ’50.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αναγάγουμε μια πτώχευση των ασφαλιστικών ταμείων και συστήματος συντάξεων σε πτώχευση μιας ολόκληρης χώρας.

Εάν αυτό το θεμελιώδες ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί θα συνεχίσουμε να έχουμε αναδιάρθρωση των Δημοσίων Ομολόγων (PSI’s) κλπ., και το πρόβλημα δεν θα πάει μακριά καθότι δημογραφικά χαρακτηριστικά της χώρας  όπως η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας θα απαιτήσει περισσότερη και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που δεν θα έχει τέλος.

Έχουμε εφαρμόσει διάφορα οικονομικά μοντέλα, που δείχνουν ότι, εάν αυτή η υποχρέωση των συνταξιοδοτικών ταμείων μπορούσε να εξαφανιστεί αύριο από τους λογαριασμούς της κυβέρνηση, το έλλειμμα θα ήταν 3% (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης προς το συμφέρον που πρέπει να καταβληθεί λόγω του χαμηλότερου κόστους δανεισμού). Σε δύο χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα είχε πλεόνασμα. Παγκοσμίου φήμης χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν συμφωνήσει με την ανάλυσή μας.

Η πρότασή μας έχει ως εξής:

  • Το Νομικό Πρόσωπο που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για να συμμετέχει στην διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος (ως Εταιρεία Συμμετοχών) και είναι προικισμένη με όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, εκδίδει € 30 δισεκατομμύρια ομολογιακού δανείου με συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία ως ασφάλεια, κατά το αγγλικό δίκαιο. Τα έσοδα από αυτήν την εξυπηρέτηση χρησιμοποιείται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων για την περίοδο 2012-2013.

  • Η εταιρεία συμμετοχών του κρατικού χαρτοφυλακίου, συνταγματικά πλέον, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που προκύπτουν από τις συντάξεις. Η σωστή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και οι νέες πιθανές πηγές εσόδων (π.χ. φυσικό αέριο, πετρέλαιο κα.) θα εξασφαλίσει την τήρηση των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων. Αν αυτό δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις τότε οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν. Σημειωτέο, η ικανή και έντιμη διαχείριση είναι προϋπόθεση και απαίτηση. Η εμπειρία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ΕΕ σχετικά με τη διαχείριση των συνταξιοδοτικών ταμείων θα είναι ευπρόσδεκτη

  • Η σωστή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα απαιτήσει η εταιρεία συμμετοχών να επενδύει τα ταμειακά αποθέματα της όπως κάνουν όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία μέσα από επενδυτικά σχέδια στην πραγματική οικονομία.

  • Με αυτόν τον τρόπο θα παραχθεί χρηματοδότηση για νέες επιχειρήσεις τις οποίες θα διαχειρίζονται από νέους καινοτόμους επιχειρηματίες. Είναι ανεπίτρεπτο να αφήσουμε τους νέους μας να φύγουν από τη χώρα.

  • Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί παράλληλα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Σε αυτό το σημείο είναι που η εμπειρία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ΕΕ θα πρέπει επίσης να απαιτείται λόγω της έλλειψης ταλέντου από τους πολιτικούς μας.

  • Το σχέδιο αναδιάρθρωσης παρουσιάζεται στις Αγορές, έχοντας απομειώσει την υποχρέωση των συντάξεων από τα βιβλία της, τα νούμερα δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί ξανά από τις αγορές σε ελκυστικές τιμές χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση.

  • Μόνο € 30 δισεκατομμύρια δάνειο θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση της μεταβατικής περιόδου.

Η εν λόγω πρόταση κατά την άποψή μας, εξαλείφει την αιτία του προβλήματος και επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τα χρήματα από τις αγορές χωρίς τη δυνατότητα της αδυναμίας πληρωμής.
Είμαστε ένα υπερήφανο έθνος με μακρά ιστορία. Είχαμε και έχουμε κακή διαχείριση από τους πολιτικούς μας. Η πρόταση αυτή προστατεύει το μέλλον μας και τον πλούτου που είναι κρυμμένος στο υπέδαφος και στις θάλασσες μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο στο πεπρωμένο μας. Οτιδήποτε άλλο, που μας αφαιρεί την ελευθερία να δράσουμε, θα αποτύχει.

Το  Κίνημα Της Olympia..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ