“Ο ήλιος θα λάμψει ξανά”…99χρονος Βετεράνος Πολέμου που συγκέντρωσε 15 εκατ. $ για το ΕΣΥ Βρετανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

99_1

Ο Tom Moore, ένας 99χρονος Βρετανός βετεράνος πολέμου, ολοκλήρωσε 100 γύρους του κήπου του την Πέμπτη, συγκεντρώνοντας ….
πάνω από 12 εκατομμύρια λίρες (15 εκατομμύρια δολάρια) για τις υπηρεσίες υγείας, σε μια προσπάθεια που έχει δώσει μεγάλη χαρά σε όλη την χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
«Για όλους εκείνους τους ανθρώπους που το βρίσκουν δύσκολο αυτή τη στιγμή: ο ήλιος θα σας λάμψει ξανά και τα σύννεφα θα φύγουν», είπε ο Μουρ, ντυμένος με σακάκι και γραβάτα…δείχνοντας τα πολεμικά του μετάλλια, αφού ολοκλήρωσε τη βόλτα του.
99_2Ο συνταξιούχος Λοχαγός του Στρατού, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα ειδικό στήριγμα με τροχούς για να κινηθεί από τότε που έσπασε το ισχίο του, έθεσε ως στόχο να περπατήσει 25 μέτρα γύρω από τον κήπο του, 100 φορές πριν από τα 100α γενέθλιά του στις 30 Απριλίου.
Ολοκλήρωσε τη βόλτα του και επαινέθηκε από όλη την χώρα..
Μεγαλωμένος στο Γιορκσάιρ, Βόρεια Αγγλία, ο Μουρ υπηρέτησε στην Ινδία, τη Βιρμανία και τη Σουμάτρα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
99_3Είπε ότι είχε εμπνευστεί από τη φροντίδα που έλαβε από την κρατική δομή υγείας της Βρετανίας όταν έσπασε το γοφό του και όταν έπαιρνε θεραπεία για καρκίνο.
Ο αρχικός του στόχος ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες.
Όμως αυτός ο μετριοπαθής στόχος εκτινάχθηκε καθώς η προσοχή των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο,  εστίασαν στον κήπο του στο Bedfordshire της κεντρικήα Αγγλίας.
Η ιστορία έχει ανυψώσει τις καρδιές και τις ελπίδες ενός έθνους από τον εγκλεισμό, κουρασμένοι από αδιάκοπα κύματα ζοφερών ειδήσεων.
Μέχρι στιγμής, σχεδόν 13.000 άτομα με COVID-19 έχουν πεθάνει σε βρετανικά νοσοκομεία, ο πέμπτος υψηλότερος αριθμός παγκοσμίως.
Ο Μουρ είπε ότι τα 12,4 εκατομμύρια λίρες που συγκεντρώθηκαν τη στιγμή που είχε τελειώσει η πρόκλησή του ήταν ένα «απολύτως φανταστικό χρηματικό ποσό».
«Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι θα ήταν τόσο ευγενικοί να δώσουν τόσα χρήματα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας», είπε.
Ο Μουρ πέρα απ όλα τα άλλα είδε να του αποδίδεται τιμητικό άγημα από στρατιώτες του Πρώτου Τάγματος του Συντάγματος του Γιορκσάιρ, καθώς ολοκλήρωσε τον τελευταίο του γύρο.
Απίστευτα μεγάλος ήταν ο αριθμός μηνυμάτων συγχαρητηρίων διασήμων από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής και των τεχνών.
«Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι θα το ξεπεράσουμε στο τέλος, όλα θα πάνε καλά, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνος», είπε ο Moore.
«Στο τέλος της ημέρας θα είμαστε όλοι εντάξει ξανά.»

Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ