Στρατιωτική συμφωνία τουρκίας με Σάρατζ..για βάσεις & ασυλία τούρκων κατά οποιασδήποτε δίωξης…

fe2aed53-a8e6-44e1-b048-59df88074f81_16x9_600x338
Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός των γενικών επιτελείων της Τουρκίας υπέγραψαν την Παρασκευή στρατιωτική συμφωνία, με τις
δυνάμεις που αγωνίζονται εξ ονόματος της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία ελέγχει την Τρίπολη, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Άγκυρας στη Λιβύη, επιβεβαίωσαν πηγές.
Η στρατιωτική συμφωνία εγγυάται την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στη Λιβύη και επιτρέπει την άμεση επέμβαση της Άγκυρας στη χώρα.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο Αρχηγός των Γενικών Επιτελείων Γιασάρ Γκούλερ συζήτησαν για “στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια” με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Σάρατζ και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε το GNA σε δήλωση. Η πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής δύναμης και βάσης στη Λιβύη, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η συμφωνία παρέχει ασυλία στις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη κατά οποιασδήποτε δίωξης και δίνει στους Τούρκους αξιωματικούς στη Λιβύη διπλωματικό καθεστώς για να διασφαλίσουν την ασυλία τους. 
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ