19/09/2021

Οι τούρκοι παραδέχονται την "σφαλιάρα"- βομβαρδισμό της βάσης Al-Watiya στη Λιβύη

Screenshot_2020-07-05 Libya 'will respond' to airstrikes on Al-Watiya airbaseΣημερινό άρθρο του πρακτορείου Ανατολού στην τουρκία αναφέρει…
“Η Λιβύη θα ανταποκριθεί σε πρόσφατες αεροπορικές
επιδρομές κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε στρατηγικά σημαντική αεροπορική βάση Al-Watiya, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λιβύης.
Γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Salah Al-Namroush δήλωσε ότι, οι αεροπορικές επιθέσεις από ξένα μαχητικά αεροσκάφη που υποστηρίζουν τον Khalifa Haftar, ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπάται η προσοχή από τις πρόσφατες νίκες του Λιβυκού Στρατού.
Είπε ότι η απάντηση στις επιθέσεις θα δοθεί στον «σωστό χρόνο και στο σωστό μέρος».
Μια στρατιωτική πηγή, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu την Κυριακή ότι, η αεροπορική βάση χτυπήθηκε από άγνωστα αεροπλάνα.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα μετά το περιστατικό, αλλά κάποιος εξοπλισμός που προσφέρθηκε πρόσφατα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων άμυνας της αεροπορικής βάσης έχει καταστραφεί.
Οι ολονύκτιες επιθέσεις ήταν οι πρώτες αφότου ο Λιβυκός στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση από την πολιτοφυλακή του Χαφτάρ τον Μάιο.”
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ