Array

Κεραυνοί από τον Κομαντάντε Μάρκο Μουζάκη για τους επίορκους της λήθης…

20120129-182940.jpg
Ο κομανταντε ήταν μια απο τις τρεις φωνές που δεν συμβιβαστηκε, δεν σιώπησε τις μαύρες, μεσαιωνικές ημέρες του εκσυγχρονισμού. Σήμερα λοιπόν δικαιούται να ομιλεί η μάλλον να πυροβολεί κατα ριπάς. Απολαύστε τον ευπατριδη της δημοσιογραφίας.
** Ποιος δεν τα θυμάται τα κοράκια της παραπληροφόρησης;
Τα ντόπερμαν της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»; Τους υλακτούντες, ότι… το πετρέλαιο θέρμανσης είχε (επί «καταραμένου» Καραμανλή) φτάσει στα… 50 λεπτά το λίτρο; Όλους αυτούς που έγραφαν κατεβατά ή αμόλαγαν κραυγές για τους «γαλάζιους κουμπάρους»;
** Σήμερα, τα ίδια κοράκια, αφού επί δυο χρόνια υμνούσαν το ΓΑΠ (προφανώς επειδή… είχε κατεβάσει την τιμή του πετρελαίου, είχε… ανεβάσει τα μισθά στη «γενιά των 700 ευρώ και είχε διαλύσει τους «πράσινους κουμπάρους»!) αβαντάρουν τη νέα φτώχια που θεσμοθετεί η κυβέρνηση του κυρ Λουκά!
** Άξιος ο μισθός τους. Και επί ΓΑΠ και επί Λουκά!
** Σήμερα οι ίδιες ορντινάντσες πνίγουν θέματα σαν αυτά του Καπελέρη, των οικονομικών εισαγγελέων, των συμμοριών της Θεσσαλονίκης και άλλα και άλλα, μόνο και μόνο επειδή αναδύουν… πράσινο άρωμα! Άξιος ο μισθός τους! Μόνο που πια τους έχουν πάρει χαμπάρι. Τους γνωρίζουν. Τους έχει ξεβράσει η έντιμη «πιάτσα».
** Στα σκοτεινά τους λαγούμια, οι αρουραίοι της παραπληροφόρησης…
** Σήμερα οι παντός καιρού υπηρέτες και τυχάρπαστοι γαβγίζουν ότι… διώκεται πολιτικά ο εκπεσών ηγεμών, επειδή οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, δικών του και του τέως τσάρου (του), για το έτσι κι αλλιώς μείζον θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του μαγειρέματος στοιχείων, προκειμένου να ρίξουν την Ελλάδα στον Καιάδα του μνημονίου!
** Ναι, τα ίδια μαντρόσκυλα της παραπληροφόρησης, τα οποία μόλις επί Καραμανλή κάποιος δικαστικός λειτουργός ζητούσε κάτι παρόμοιο αυτόματα γίνονταν οι σωματοφύλακές του και «πυροβολούσαν» όποιον είχε αντίθετη άποψη! Και τον έκραζαν, ότι δεν αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει της δουλειά της!
** Φαίνεται πως όλοι αυτοί καθώς και οι πολιτικοί τους πάτρωνες θέλουν δικαιοσύνη α-λα καρτ. Και δεν αναφέρομαι στον Μπεγλίτη, σιγά τον Μπεγλίτη, αλλά στον ίδιο το ΓΑΠ,
διάφορους πρωτοκλασάτους καθώς και τις δημοσιογραφικές τους ορντινάντσες.
** Ωρέ όλα καλά και άγια. Μήπως όμως θα μπορούσε ο… Τρότσκι να μας πει και πόσα πληρώνει κάθε μήνα για νοίκι, για την πολυτελέστατη βίλα που νοικιάζει απ’ το φίλο του επιχειρηματία; Και το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του επίσης καλό θα ήταν να το δημοσιοποιήσει. Για να δούμε, πόσο πλούσιοι είναι οι… συγγραφείς! Και κάτι άλλο: Αν τέτοια καμώματα τα έκανε αδερφός του Καραμανλή, πόσα δικαστήρια θα έστηναν τα ντόπερμαν της «ενημέρωσης»;
** Μου προκάλεσε, ας πούμε, αλγεινή εντύπωση, η περί «μακελειού» έκφραση του Αντρέα (Λοβέρδου). Κατανοητό το άγχος για ψηφαλάκια του ΓΑΠ ενόψει της μάχης της διαδοχής, αλλά είναι αυτός… νεωτεριστικός λόγος, βρε Αντρέα;
** Εκτός κι αν ζήλεψες το γίγαντα Χίο και του ‘κλεψες τον τίτλο!
** Αλήθεια, μιας και τα παντός είδους θρασίμια κάνουν παραπομπές στο… ’89, θα ρωτήσουμε: Με ποιανών το μέρος ήταν ο ΓΑΠ κατά το βρόμικο ’89; Με του διωκόμενου πατέρα του ή με τους «απέναντι»; Αυτός δεν του ζητούσε –προφορικά και γραπτά- μέχρι και να… εγκαταλείψει τη χώρα, να παραδεχτεί δηλαδή ότι ήταν ένοχος; Πόσο του συμπαραστάθηκε; Βρε ουστ, πολιτικοί τυχοδιώκτες και δημαγωγοί!
** Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ’89, που επικαλούνται και η παρέα του ΓΑΠ και τα δημοσιογραφικά κοράκια, για να κάνουν παιχνίδι και να πετύχουν συσπείρωση πέριξ του… διωκόμενου. Γιατί και η πολιτική και δημοσιογραφική αγυρτεία έχουν τα όριά τους.
** Παρατήρηση πρώτη. Τότε, το βρόμικο ’89 ο ΓΑΠ ήταν απών. Μεγάλος απών, απ’ τη σκληρή μάχη που έδινε ο Αντρέας απέναντι σε όσους στόχευαν στην πολιτική του εξόντωση.
** Πολιτικά ρίψασπις. Κι όχι μόνο. Αντικειμενικά (και περιοριζόμαστε σε αυτό και ο νοών νοείτω…) αβαντάριζε τους διώκτες του πατέρα του, με δηλώσεις του αλλά και με τη «σιωπή» και απουσία του…
** Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ των πολιτικών «κολλητών» του φιγουράρουν στελέχη πρώτης γραμμής στη μάχη για τη δίωξη του Αντρέα (Μαρία, Μίμης, Ρόβλιας, Μόσιαλος και πάει λέγοντας)!
** Όχι. Τελικά δεν θα είναι υποψήφιος. Θα πρέπει να ‘ρθουν τα πάνω κάτω για να είναι!
** Παρατήρηση δεύτερη. Τα δημοσιογραφικά κοράκια που σήμερα… δακρυρροούν και κραυγάζουν για το βρόμικο ’89, τότε στήριζαν (τα περισσότερα) το βρόμικο ’89!
** Και πρωταγωνιστούσαν στο «να τελειώνουμε με τον Αντρέα»!
** Αίφνης, τα λαμόγια της παραπληροφόρησης, θυμήθηκαν το βρόμικο ’89!
** Τότε που ελάχιστοι ήσαν απέναντι απ’ την πολιτική δίωξη του αειμνήστου. Και αυτοί οι ελάχιστοι υβρίζονταν σαν λαϊκιστές και υποστηρικτές του «κλέφτη», αυτού του «κλέφτη» που δεν τον στήριζε ούτε ο υιός του!
** Να θυμηθώ το Μάκη (Κουρή), τον Τριάντη, το Λ. Παπαδόπουλο, τον μακαρίτη Μαρούδα, το Γαργαλάκο, τον Πασβαντίδη, τον Προβή, το Γερονικολό, την αφεντιά μου…
** Και θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ, πάρα πολύ για να θυμηθώ άλλους απ’ τον αμαρτωλό χώρο μου. Η συντριπτική πλειοψηφία έπαιξε τότε καθαρά συστημικά, στο πλευρό των τότε νταβατζήδων, εκδοτών και κάθε είδους λαμογίων. Και σήμερα βγαίνουν και θυμούνται το βρόμικο ’89, τα κοράκια!
** Έχει σχέση το πόρισμα των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη για την αναζήτηση ευθυνών των ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, με τις επαφές που είχε ο ΓΑΠ με τον Στρος Καν ΠΡΙΝ το μνημόνιο, επαφές που όμως οδήγησαν στο κατοχικό μνημόνιο; Και βέβαια έχει! Και πού δηλαδή να αποκαλυφτεί, ότι οι επαφές αυτές γίνονταν πολύ πριν τον Οχτώβρη του ’09, απ’ την άνοιξη! Εκεί να δείτε… μακελειό!
** Τα ίδια κοράκια, που όταν τότε ο Κουλούρης είχε πει ότι «αν ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου θα μπουκάρουμε κι εμείς», τον λοιδορούσαν σαν ακραίο, λαϊκιστή, κακό συναπάντημα. Κι ο Κίμωνας το είχε πει για τον Αντρέα. Τα ίδια λαμόγια σήμερα περνάνε στο ντούκου τα περί «μακελειού» του Λοβέρδου! Ο οποίος το είπε για τον ΓΑΠ! Βρε ουστ, καθεστωτικές παλλακίδες!
** Θα μου πείτε, μιας κι αναφέρθηκα στον Κίμωνα, ότι το MEGA, ο ΑΝΤ 1 και οι λοιποί ενημερωτάδες (έντυποι και ηλεκτρονικοί) έδωκαν μεγαλύτερη έκταση στην τροχαία παράβασή του και λιγότερη, πολύ λιγότερη, στην πρόταση για την ΕΛΣΤΑΤ και τις ευθύνες πολιτικών! Ναι!
** Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνονται την ενημέρωση τα συστημικά (κι όχι μόνο…)ΜΜΕ! Έτσι!
** Και να εξηγηθούμε. Από θέση αρχής κι όχι ευκαιριακά και τυχοδιωκτικά (σαν κάποιους άλλους…) είμαστε κάθετα αντίθετοι με πολιτικές διώξεις. Κι αν έστω και υπόνοια περί πολιτικής δίωξης του ΓΑΠ μας προκύψει, θα τον στηρίξουμε. Ναι, η αφεντιά μου θα τον στηρίξει!
** Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο (εντελώς) να επιχειρούν να προκαταλάβουν οι καθεστωτικοί εγκέφαλοι και να ασκούν επιχείρηση πολιτικής τρομοκρατίας!
** Μαθημένοι και σε καθεστωτικές πραχτικές και σε επιχειρήσεις πολιτικής τρομοκράτησης. Μανούλες σε αυτά, Μιχάλη μου!
** Βρε μπας και όλη αυτή η επιχείρηση απαξίωσης και τρομοκράτησης και εν τέλει ακύρωσης και απομάκρυνσης των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη αποσκοπεί και στα… CDS; Μ’ ένα σμπάρο δηλαδή κάμποσα… τρυγόνια; Αρχιτέκτονες δεν είναι άλλωστε σε τέτοιες πραχτικές; Κι έχει πέσει όλος ο εσμός της διαπλοκής να τους κατασπαράξει;
** Να θυμίσω, ότι οι ίδιοι που τώρα κατακεραυνώνουν Πεπόνη και Μουζακίτη, ότι βιάστηκαν να ζητήσουν την παραπομπή του φακέλου της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, οι ίδιοι κατακεραύνωναν άλλους εισαγγελείς, ότι τον φάκελο του Βατοπεδίου… καθυστερούσαν να τον στείλουν στη Βουλή; Προς δόξαν, προφανώς, της… συνέπειάς τους;
** Ε, όχι και να μιλάει για κατασκευασμένες κατηγορίες και επικίνδυνες πρωτοβουλίες και ποινικοποίηση κι ο… υδατοσυλλέκτης! Ο προνομιακός συνομιλητής του Πάπιστα!
** Αλήθεια, αν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον… Τρότσκι είχαν αποκαλυφθεί για τον αδελφό του Καραμανλή, ας πούμε, πόσες ντουντούκες θα σήκωναν το MEGA, ο ΑΝΤ 1 και οι υπόλοιποι ενημερωτάδες; Πόσο χρόνο θα αφιέρωναν; Πόσα κηρύγματα περί «νόμιμου και ηθικού» θα έκαναν; Πόσα έκτακτα θα «σήκωναν»; Τώρα μούγκα στη στρούγκα, οι… έγκριτοι και αντικειμενικοί!
** By the way, θυμάστε που είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας, να λέμε πως ο εκπεσών ζητά απ’ τους επίδοξους διαδόχους του «κάλυψη» και για τον εαυτό του και για μέλη της «οικογένειας»;
** Σημειώστε δε, πως το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι το σημαντικότερο, ε;
** Αλήθεια, υπάρχει μέτρο, μονάδα, για να μετρήσει κανείς την αθλιότητα και εθελοδουλία των του ΓΑΠ κυβερνήσεων; Είναι δυνατό, όπως αποκαλύπτεται πλέον, αυτό το κατοχικό μνημόνιο που έδεσε τη χώρα μας χειροπόδαρα, που διέλυσε τα πάντα, που οδήγησε σε μια καταχνιά ανείπωτη και σε μια σκλαβιά γενεών, που ξεπούλησε ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε να ξεπουληθεί, που…, που…, να μην το έχει διαβάσει κανένας τους, πριν το ψηφίσουν; Τόσο εθελόδουλοι πια; Η Λούκα δεν το ‘χε διαβάσει, ο Χρυσοχοϊδης επίσης, κανένας τους δεν το ‘χε διαβάσει! Εκτός κι αν το μελέτησε η… Τζάκρη ή η Άννα Νταλάρα! Κι αν το ‘χε διαβάσει ο Παπακωνσταντίνου, τι με αυτό; Τους αθωώνει; Υπέγραψαν και ψήφισαν ό,τι τους πάσαρε η τρόικα! Τόσο ολετήρες, τόσο γιέσμεν, τόσο ναιναίκοι; Κι έχουν το θράσος χιλίων πιθήκων να ζητάνε και τα ρέστα; Μόνο και μόνο γι’ αυτό δεν θα ‘πρεπε να εξοβελιστούν, να εξοστρακισθούν;
** Απ’ την άλλη, η… ντροπαλή αντίδραση της Νου Δου, πώς θα πρέπει να ερμηνευτεί; Τι γίνεται, ρε παιδιά;
** Ακόμα κι αν ήσαν τα πάντα ΟΚ (που δεν είναι!) με τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον αδελφόθεο, μόνο και μόνο για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της ελληνικής γλώσσας θα έπρεπε να παραπεμφθεί! Ο… συγγραφέας!
** Θα μου πείτε, στο Ελλάντα αυτός ο τύπος αισθάνεται… φιλοξενούμενος! Ποια γλώσσα;
** Πώς είναι, αλήθεια, οι σχέσεις του κυρ Λουκά με τον Αντρέα της υγείας; Γιατί εμένα ένα πουλάκι μου είπε, ότι είναι «κατεψυγμένες»; Λέτε, να αρχίσει τον… ανασχηματισμό από κει;
** Τι ρωτήσατε; Γιατί παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση ο κυρ Γιώργης, ο τέως τσάρος; Ελάτε τώρα! Τι λέτε; Ούλοι τους δεν έχουν αποδείξει, πως την πολιτική τσίπα δεν τη γνωρίζουν καν; Τους είναι εντελώς άγνωστη; Επομένως τι ψάχνετε;
** Πολιτική ευαισθησία απ’ τα πολιτικά παχύδερμα; Ελάτε!
** Ε, έβαλε κι ο κυρ Σταύρος το σπαθί στο θηκάρι, σταμάτησε κι ο… καταγγελτικός οίστρος του εκπεσόντος ηγεμόνα! Τι περιμένατε δηλαδή; Είναι πολλά τα μυστικά της ομερτά. Κράτα με να σε κρατώ, να μην εκτεθούμε παραπάνω! Επικράτησαν νηφαλιότερες σκέψεις, μετά τις εκατέρωθεν –προειδοποιητικές- βόμβες…
** Συγχορδία λοιπόν νταβάδων, για να πάνε οι εκλογές όσο γίνεται πιο πίσω…
** Αντάμα ο ΓΑΠ κι ο αρχηγός κωλοτούμπας, ο καθείς για τους δικούς του λόγους. Στριμωγμένος ο Αντώνης (Σαμαράς) επιμένει για εκλογές μέχρι τις 8 Απρίλη. Πόσο όμως μπορεί να το επιβάλει αυτό, απ’ τη στιγμή που έχει μπει στο ντορβά;
** Αφήστε δηλαδή που ακόμα και μέσα απ’ το κόμμα του ακούγονται φωνές υπέρ της μετάθεσης του χρόνου των εκλογών. Τι ήθελε, ας πούμε να πει ο… ποιητής Αβραμό με τη δήλωση ότι αυτό που προέχει είναι να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της;
** Κακά τα ψέματα, Αντώνη. Απ’ τη στιγμή που άρχισες τις εκπτώσεις, δεν έχει πάτο το βαρέλι…
** Το θέμα ήταν να μην κάνεις την αρχή. Αίφνης, ας πούμε, έξυπνα η τρόικα κι ο Βαγγέλης απαιτούν νέες υπογραφές… αφοσίωσης και υποταγής. Και τι θα κάμεις;
** Ακυρώνεις έτσι τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του πολιτικού σου λόγου. Γίνεσαι συνένοχος. Μπαίνεις στην «παρέα» του μνημονίου. Και φυσικά χάνεις, πολιτικά…
** Γι’ αυτό σας (ξανα)λέμε, έχετε να δείτε εκπλήξεις στις εκλογές… Τα πάνω κάτω θα ‘ρθουν!
** Σύμφωνα με την εκτίμηση που μου έκανε στενός συνεργάτης του Σαμαρά, στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι το ποσοστό τους στις εκλογές δεν θα είναι κάτω από 35%. Ακόμα όμως κι αν είναι έτσι, το ποσοστό της αυτοδυναμίας θα κυμανθεί γύρω στο 38%. Δύσκολη έως άπιαστο όνειρο τη βλέπω τη γαλάζια αυτοδυναμία, πολύ περισσότερο τώρα με την εμπλοκή τους στην κυβέρνηση του Λουκά…
** Δηλαδή; Όταν η Άννα μιλά για μετεκλογική «κυβέρνηση των αρίστων», περιλαμβάνει μεταξύ των «αρίστων» και… πετυχημένους υπουργούς του στιλ τα βιβλία να πηγαίνουν στα σχολεία κατά τις… Απόκριες;
** Φίλε Μιλτιάδη (Παπαϊωάννου) ποιας κυβέρνησης μέλος νομίζεις ότι είσαι; Του ΓΑΠ ή του Λουκά;
** Η κίνησή σου, η αφορώσα στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, όζει καθεστωτικής νοοτροπίας. Κι αν αυτό που έκανες εσύ το είχε κάνει υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή και μάλιστα για δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι χειρίζονταν υπόθεση άλλων υπουργών, θα τον έριχναν στο πυρ το εξώτερο!
** Η κυρία Τρέμη, ο ΑΝΤ 1 και οι λοιποί ενημερωτάδες θα έσχιζαν τα ιμάτιά τους για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, για ωμή καθεστωτική αντίληψη, για…, για…
** Σε άλλο θέμα, αν υπήρχε φωτογραφία που να δείχνει τον Καραμανλή ή έστω ένα υπουργό του να συντρώγει με καταγγελλόμενο ως επικεφαλής συμμορίας, πόση δημοσιότητα θα είχε πάρει απ’ τα κοράκια της «ενημέρωσης»;
** Την τωρινή φωτογραφία του αρχηγού κωλοτούμπα την έχουν θάψει άπαντες. Χωρίς –και το τονίζουμε- να σημαίνει κάτι σοβαρό. Αλλά σημασία έχει η αντιμετώπιση του όλου θέματος απ’ αυτούς που το παίζουν… έγκριτοι και αντικειμενικοί!
** Πάντως η επιλογή της υποψηφιότητάς του ήταν του αρχηγού. Προσωπική…
** Παρακολουθώ χρόνια τα πασοκικά. Τέτοια κατάσταση, τέτοιο κλίμα στην Κ.Ο. δεν έχω ξαναδεί! Και δεν είναι μόνο η εικόνα… κουκουρούκου και οπερέτας που εμφάνισε η πράσινη Κ.Ο. την Τρίτη, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Και δεν μαζεύεται με τίποτα. Καράβι ακυβέρνητο. Ποιος… Έξαρχος; Ποιος –παρολίγο πρωθυπουργός! –Πετσάλνικος; Ουσιαστικά οι βουλευτές αισθάνονται, ότι δεν υπάρχει επικεφαλής της Κ.Ο. Και λειτουργούν ανάλογα. Προσθέστε και το μέγα άγχος της πολιτικής επιβίωσης, συν την ομαδοποίηση ενόψει διαδοχής και η… εξίσωση της οπερέτας θα βγει αμέσως!
** Προσωπικό Βατερλό για Λοβέρδο και Μπένι ήταν η περιπετειώδης ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Πλήρωσαν και την άμετρη αλαζονεία τους και την αγνόηση της πολιτικής και κοινοβουλευτικής πραγματικότητας. Φαίνεται, πως το άγχος του πολιτικού μέλλοντος είναι πολύ κακός σύμβουλος…
** Και βέβαια τα όσα έγιναν αποτελούν και ένα ηχηρό μήνυμα και για την κυβέρνηση του κυρ Λουκά…
** Για την εκρηκτική κατάσταση στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ γράφω αλλού. Προσέξτε όμως και την εικόνα της γαλάζιας Κ.Ο. Δεν ήσαν λίγοι οι βουλευτές, που θέλησαν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, που θεώρησαν τραγέλαφο το να ψηφίσουν διατάξεις τις οποίες μέχρι και λίγες ώρες πριν το κόμμα τους τις θεωρούσε αρνητικές.
** Και αντέδρασαν. Αντέδρασαν σε αυτές τις διαρκείς εκπτώσεις της ηγεσίας. Απουσίες σαν αυτές του Σιούφα, του Προκόπη, έχουν την αξία και σημασία τους…
** Στο ντούκου πάει να περάσει η αναφορά των οικονομικών εισαγγελέων στον ύποπτο (τουλάχιστον…) ρόλο μεγαλοδημοσιογράφου, σε υπόθεση αρκούντως σκοτεινή. Πάει να ξεχαστεί. Ουδείς έχει ζητήσει την αποκάλυψη του ονόματος! Ουδείς έχει απαιτήσει διαφάνεια, πολύ δε περισσότερο οι κραυγάζοντες καθημερινά για διαφάνεια! Ούτε καν η ΕΣΗΕΑ! Έτσι θα περάσει κι αυτό;
** Ένας-ένας εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο καράβι του μνημονίου! Ακόμα κι αυτοί που το στήριζαν ή το εκθείαζαν τότε, το 2010, ακόμα και ως τα μέσα του 2011 ή ακόμα κι όσοι δια της σιωπής τους συνέβαλαν στη μη αντίδραση του λαού επί μήνες!
** Ένας-ένας. Αίφνης ο κ. Προβόπουλος ανακάλυψε όψιμα ότι οδηγεί στην ύφεση!
** Αμ ο Σημίτης; Με αντανακλαστικά… Ραν Ταν Πλαν βγήκε κι αυτός να βαρέσει το μνημόνιο, τώρα! Καλά, για Λωτοφάγους μας περνάνε όλοι τους;
** Βέβαια το κράξιμό του το ‘φαγε στο Βερολίνο ο τέως, αλλά το ζήτημα είναι αυτό το σπεκουλάρισμα, χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος καν αυτοκριτικής! Σαν δεν ντρεπόμαστε…
** Τα αυτά ισχύουν και για τον Χρυσοχοϊδη, πλην του ότι αυτός τουλάχιστον έκανε αυτοκριτική, να το αναγνωρίσουμε…
** Θυμάστε, τι σας γράφαμε για τις δημοσκοπήσεις; Ότι σε πολλές περιφέρειες (μεταξύ τους και μεγάλες, όπως η Β΄ Αθήνας, η Α΄ Θεσσαλονίκης, η Α΄ Πειραιά) το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο ή τέταρτο κόμμα; Ε, ήρθε και η πανελλαδική της V-PRC για τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για να τα επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο! Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα. Πλήρης κατάρρευση, πλήρης αποσύνθεση, διάλυση. Για παράδειγμα, μου λένε ότι ακόμα και στην Κρήτη, το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, οι περισσότεροι πράσινοι βουλευτές δεν τολμούν να ξεμυτίσουν σε δημόσιο χώρο! Κατά τα άλλα, ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ στην κοσμάρα τους! Ονειρεύονται μέχρι και διαρχία! Οι δε δελφίνοι, μικροί και άβουλοι. Ουδείς έχει το στοιχειώδες σθένος να του πει «ως εδώ, μας οδηγείς στον όλεθρο, σήκω και φύγε». Ουδείς!
** Να υποθέσω, ότι Μιχάλης, Λούκα και άλλοι δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο; Ε;
** Γιατί, ο… ΓΑΠ το είχε διαβάσει νομίζετε;
** Μα είχε άλλη δουλειά να κάνει. Ήταν… πρωθυπουργός, πού να του μείνει χρόνος;
** Ήρθε ο έντιμος και θαρραλέος Δημ. Τσοβόλας, ένα απ’ τα πραγματικά θύματα του βρόμικου ’89 (πόσοι, αλήθεια, του συμπαραστάθηκαν τότε απ’ τους σήμερα κραυγάζοντες για «βρόμικο ‘89»;) και κονιορτοποίησε τα σαθρά και άθλια επιχειρήματά τους!
** Ολίγιστοι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι, θαρρείτε πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;
** Αλήθεια, ο ΔΟΛ, το συγκρότημα του Μπόμπολα, το MEGA, το συγκρότημα του Αλαφούζου, δεν ήταν που στήριξαν στην αρχή και για μήνες το μνημόνιο λανσάροντας τη θεωρία του μονόδρομου;
** Δεν ήσαν οι πυλώνες, οι ιμάντες προπαγάνδας της αναγκαιότητας του μνημονίου;
** Προς τι λοιπόν σήμερα ο κοπετός, από κάποιους από δαύτους, για το… καταστροφικό μνημόνιο που οδηγεί σε ύφεση και αδιέξοδα;
** Κι όταν ζητούν –και δικαίως- αυτοκριτική απ’ τους πολιτικούς, πού είναι η δικιά τους αυτοκριτική;
** Ή νομίζουν κι αυτοί, πως απευθύνονται σε Λωτοφάγους;
** Ρε μπας κι ο Νταλάρα χρειάζεται τον… Πανούση του; Ε;
** «Στα κάγκελα» είναι ανεβασμένος κι ο Κώστας ο Λαλιώτης. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο Κώστας αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σημαντικό; Μόνο που αυτός έχει επιλέξει –και σήμερα- να «μιλά» δια της σιωπής του…
** Αγωγή κατά των «Νέων» προτίθεται, όπως έμαθα, να καταθέσει ο Κ. Κουλούρης, επειδή η εφημερίδα δημοσίευσε υποτιθέμενη επιστολή του προς τον Παττακό κατά την περίοδο της δικτατορίας, επιστολή που έχει και δικαστικά χαρακτηριστεί πλαστή…
** ΓΑΠ μηνίων VS Χρυσοχοϊδη! Τι το περίεργο; Μόνο που εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, όποιον πολεμά ο ΓΑΠ τον κάνει ήρωα!
** Ναι, «παίζει» και σενάριο ανασχηματισμού. Με το μπάχαλο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και το κλίμα οπερέτας που υπάρχει, δημιουργούνται και στην κυβέρνηση σοβαρά προβλήματα…
** Μόνο που ένας ανασχηματισμός δίχως την απομάκρυνση των πράσινων δελφίνων, θα ήταν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Κι εκεί ακριβώς κολλάει η όλη υπόθεση, αν και –όπως σας έχουμε ενημερώσει- ο ΓΑΠ έχει δώκει το πράσινο φως…
** Και για να τα λέμε όλα, άλλης βέβαια φύσεως προβλήματα αντιμετωπίζει η γαλάζια Κ.Ο., αλλά από συντονισμό και διεύθυνση είναι κι αυτή της πλάκας!
** Κάποιος Τασούλας, λέει. Πιασ’ το αυγό και κούρευ’ το!
** «No ships, no flags, no troops». Ήταν η τραγική κατάληξη τραγικών χειρισμών μιας τραγικής κυβέρνησης, ενός τραγικού πρωθυπουργού, του «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ», στην κρίση των Ιμίων. Τότε που στην κορύφωσή της, τη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου του 1996, τον μεν ΥΠΕΞ τον έψαχναν σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο, ο δε (νέος τότε) πρωθυπουργός έκανε έκτακτο ΚΥΣΕΑ όχι στο Πεντάγωνο (όπως θα ήταν φυσικό) αλλά… στο γραφείο του στη Βουλή (!) έχοντας αφήσει όλη τη νύχτα απέξω τον αρχηγό της ΕΥΠ Λ. Βασιλικόπουλο, ενώ κατά τα χαράματα έψεγε τον Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη, ότι έχει… υπερβολικές ευαισθησίες, επειδή αντιδρούσε στο κατέβασμα της ελληνικής σημαίας απ’ τη Μεγάλη Ίμια, ενώ ο ΥΠΕΞ έλεγε «να πούμε ότι την πήρε ο αέρας τη σημαία»! Μια γκρίζα νύχτα της ελληνικής Ιστορίας, που οδήγησε σε γκρίζες ζώνες. Να μη λησμονούμε, ούτε τα τρία παλικάρια που χάθηκαν γι’ αυτή ακριβώς τη σημαία, έτσι;
** Με 3-4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζητά ο Κουβέλης…
** Δηλαδή; Οι τρεις καμπαλέρος (ΓΑΠ-Αντώνης – Καρατζαφέρης) υπό την μπαγκέτα του κυρ Λουκά, θα αποφασίσουν να δέσουν χειροπόδαρα της χώρα-μπανανία και μάλιστα και με τη «σφραγίδα» του αγγλικού δικαίου; Εκάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ