Χτίστηκε μέσα σε 3 μήνες από τον Σουλτάνο Βαγιαζήτ τον Β ‘εν έτη1499. Ωστόσο άλλαξε πολλά χέρια η κατοχή του, το 1532 στους Ισπανούς και αμέσως πάλι στους Τούρκους. Το 1603 οι ιππότες της
Μάλτας του προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ το 1687 έπεσε στα χέρια του Μοροζίνι που το ενίσχυσε με πύργους, προμαχώνες, επάλξεις. Το 1715 ξαναπέφτει στα χέρια των τούρκων μέχρι το 1828 που παραδίδεται στον στρατηγό Μεζό ύστερα από πολιορκία όπου και παραδίδεται στους Έλληνες. Παγκόσμιο Πόλεμο το είχαν χρησιμοποιήσει και οι Και τέλος κατά τον Β ‘Γερμανοί.
Σήμερα το φρούριο έχει αναστηλωθεί, ηλεκτροφωτιστεί και ανεφοδιάστηκε και με συμπληρωματικά έργα όπως ο χώρος εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και διεξαγωγή διαφόρων φεστιβάλ. Στην εκκλησία του τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής υπάρχει η δυνατότητα γάμου και βάπτισης! Πεζόδρομος σε όλο το φρούριο με φώτα καθιστά τον βραδινό περίπατο δυνατό στον χώρο του. Για την αξιοποίηση του χώρου εργάστηκαν και πυροτεχνουργοί και άλλες μονάδες του στρατού καθώς υπήρχαν Γερμανικές οβίδες στο έδαφος από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Συνέχεια της περιήγησης με φωτογραφίες:
Διαβάστε περισσότερα εδω