Δραματική επιστολή Κορκίδη σε Παπαδήμο και πολιτικούς αρχηγούς: Κίνδυνος για εσωτερική στάση πληρωμών λόγω των μέτρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3764571Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς έστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) λέγοντας ότι υπάρχει πλέον κίνδυνος για εσωτερική στάση πληρωμών.

«Δεν προτρέπουμε για «στάση πληρωμών», αυτή όμως είναι προ των πυλών, εάν δεν σταματήσει ο παραλογισμός της επιβολής εξωπραγματικών εισπρακτικών μέτρων χωρίς μέτρο», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Η καθημερινή πραγματικότητα των συναδέλφων μας, όσων τουλάχιστον επιβίωσαν της «λαίλαπας» των δύο τελευταίων ετών, συνθέτει μία εικόνα απογοήτευσης, αβεβαιότητας, αγωνίας, φόβου, αδιεξόδου και απελπισίας. Οι περισσότεροι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν ανεπιστρεπτί τους κόπους μιας ζωής και συχνά, τη μοναδική πηγή εισοδήματος ολόκληρης της οικογένειάς τους. Έχουν επιπλέον να πληρώσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, αντικειμενικά κριτήρια και ότι άλλο μπορεί να μηχανευθεί ο ευφάνταστος κυνηγός της ύστατης ρευστότητας που απομένει στις επιχειρήσεις τους.

Τα αδιέξοδα όμως και η οργή για τις άδικες επιβαρύνσεις, την γραφειοκρατία, την διαφθορά, την αδράνεια και αδιαφορία των αρμοδίων μπροστά στα προβλήματα επιβίωσης των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων δημιουργούν διλήμματα τα οποία δυνητικά οδηγούν σε ακραίες επιλογές.

Είναι πάρα πολλοί, οι συνάδελφοί μας, που μας καλούν να κηρύξουμε πανελλαδική «στάση πληρωμών», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον διωγμό που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος. Οι επιλογές αυτές μπορεί να μην συνάδουν με τον ορισμό περί «ορθής» συμπεριφοράς αλλά στις σημερινές συνθήκες, οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πια χάσει το νόημά τους και ο καθένας αντιδρά όπως μπορεί.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ