Απειλούν τους «αντάρτες βουλευτές» με διαγραφή και από τις εκλογικές λίστες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8761Του Βασίλη Τσεκούρα

Αληθεύει ότι τα πολιτικά κόμματα σκέφτονται πως θα διασφαλίσουν την στήριξη των βουλευτών τους στα επερχόμενα μέτρα;

Προς το παρόν εντολή για κομματική πειθαρχία δεν έχει δοθεί από κανένα κόμμα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Στα αυτιά των πολιτικών αρχηγών, αλλά και του ίδιου του Παπαδήμου έχουν φτάσει εδώ και καιρό οι προθέσεις πολλών βουλευτών (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) που σκέφτονται να μην δώσουν την ψήφο τους.

Φυσικά, δεν σκέφτονται το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών – αν το έκαναν δεν θα είχαν ψηφίσει πολλά επαχθή μέτρα τους προηγούμενους μήνες – αλλά το δικό τους μέλλον!

Γι’ αυτό και οι περισσότεροι είναι σκεπτικοί στο να γίνουν εκλογές πριν ή μετά το Πάσχα. Πώς θα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες με νωπά τα μέτρα, αλλά και πως θα ζητήσουν εκ νέου την ψήφο από τον κόσμο;

Τουλάχιστον 60 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι στις επερχόμενες εκλογές θα μείνουν εκτός, ωστόσο τα κομματικά επιτελεία σκέφτονται να «συνετίσουν» και όσους τρέφουν ελπίδες για την επανεκλογή τους με τη στήριξη του κόμματος ή ακόμα και στο ενδεχόμενο εκλογών με λίστα. Έτσι, σκέφτονται να τους απειλήσουν με διαγραφή και από τις εκλογικές λίστες, βάζοντας τέρμα στην πολιτική τους καριέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ