"Δεν επετεύχθη συμφωνία" λένε τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα – Κενό 300 εκατ. για τις συντάξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bbc greece failΤα ξένα ΜΜΕ λένε ότι οι πολιτικοί δεν κατέληξαν σε μια οριστική συμφωνία.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν “ανεύθυνους” τους πολιτικούς, καθώς άφησαν ανοιχτό θέματα στο μέτωπο των συντάξεων, που προκύπτει ένα κενό της τάξεως των 300 εκατ.

Στη Γερμανία, το Spiegel αναφέρει ότι “απέτυχε η συμφωνία στην Αθήνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου”, προσθέτοντας: “Δραματικός αγώνας στην Ελλάδα: Τα κόμματα του συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα λιτότητας. Μια συμφωνία, όμως, απέτυχε, εξαιτίας του θέματος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων”.

BBC και Reuters μιλούν για «αποτυχία» της συμφωνίας, ενώ άλλα, όπως ο Guardian εκτιμούν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων κατέληξαν σε συμφωνία που θα μπορούσε να αποτρέψει την χρεοκοπία για την Ελλάδα.

Η ιταλική Repubblica γράφει ότι “δεν υπήρξε συμφωνία στην Ελλάδα αναφορικά με τα μέτρα που ζητά η Ευρώπη, αλλά η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθιμένη να περιμένει κι άλλο και συγκαλεί το Eurogroup την Πέμπτη”.

«Έτοιμοι οι Έλληνες ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο λιτότητας» αναφέρουν οι Financial Times.

Oι New York Times γράφουν ότι “οι συνομιλίες για τα μέτρα λιτότητας καθυστερούν στην Ελλάδα”.

bloomberg greece failΤο δίκτυο Bloomberg επικαλείται δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου που ταξιδεύει σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Eurogroup, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ