Την παραίτηση Κουτρουμάνη ζήτησε ο Τσίπρας: «Είστε υπουργός άνευ αντικειμένου αφού η πραγματική ανεργία έχει φθάσει το 26%»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras vouli1 506 355
Πανικός πρωί πρωί στη Βουλή, με τη νέα κόντρα Τσίπρα – Κουτρουμάνη, με τον δεύτερο να βρίσκεται σε εμφανέστατη δυσχερή θέση.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Γ. Κουτρουμάνη να ακολουθήσει την κίνηση του Υφ. Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτηση του.
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά:  «Είστε υπουργός άνευ αντικειμένου αφού η πραγματική ανεργία έχει φθάσει το 26%»!
Ο Υπουργός Εργασίας μετά από πίεση του Αλ. Τσίπρα, άφησε αιχμές κατά του Βενιζέλου και του Μαξίμου, λέγοντας ότι δεν δημιουργεί το Υπουργείο Εργασίας και οι αποφάσεις του την ανεργία, αλλά αυτό υποδέχεται το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και να αναζητεί μέτρα για την ανακούφισή της.
«Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη σήμερα, ώστε να υπάρξει υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ελάφρυνση του χρέους και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.
«Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεστε. Εστιαστήκατε στις επικουρικές. Ο λαός καταλαβαίνει, όμως, ότι μειώνοντας τον βασικό μισθό μειώνουμε τους μισθούς -και αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των συντάξεων», απάντησε ο Τσίπρας, ενώ τον κάλεσε να κατονομάσει τα συμφέροντα που κατήγγειλε στην επιστολή παραίτησής του ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, λέγοντας ότι «υπήρξαν εκβιασμοί και ότι η τρόικα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αναφερόμενος στην παραίτηση του υφυπουργού του ο Γιώργος Κουτρουμάνης απέφυγε να σχολιάσει τα περί συμφερόντων και σημείωσε: «ο Γιάννης Κουτσούκος είναι και φίλος μου και είχαμε και εξαιρετική συνεργασία, η επιλογή του είναι σεβαστή. Από εκεί και μετά δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε στο πως προσεγγίζει ο καθένας τη θέση του μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ