Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: Υπηρέτης των τραπεζών το μνημόνιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trapezites2Το πλήρωμα του χρόνου φτάνει για όλα…

Εδώ και καιρό γράφαμε στο OΛΥΜΠΙΑ ότι όλα γίνονται για τις τράπεζες… Αλλά δεν μέναμε εκεί! Στόχος των τραπεζιτών ήταν να αποφύγουν την κρατικοποίηση, διατηρώντας τον έλεγχο των τραπεζών τους, αλλά και κάμποσα δις του ελληνικού λαού στα ταμεία τους.

Το μνημόνιο περιείχε ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθούν:

Θα είναι ένα «περίεργος» συνδυασμός κοινών μετοχών άνευ ή με δικαίωμα ψήφου. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζουν σχεδόν όλες οι τράπεζες θα παραμείνουν ιδιωτικές.

Δείτε πως θα γίνει με ένα απλό παράδειγμα:

Έστω ότι μια τράπεζα θα έχει συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες 1 δις.

Οι μέτοχοι και η τράπεζα θα πρέπει να βάλουν το 10% των απαιτούμενων κεφαλαίων, δηλαδή τα 100 εκατ. ευρώ, από πώληση στοιχείων ενεργητικού ή από αυξήσεις κεφαλαίων.

Το κράτος τους δίνει μια «δεύτερη ευκαιρία» για να μην πάρουν οι Έλληνες πολίτες στα χέρια τους τις τράπεζες που πληρώνει διπλά!

ΜΟΝΟ στην περίπτωση που κάποια τράπεζα δεν μπορέσει να βρει αυτά τα κεφάλαια, τότε θα δοθούν κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου για το 1 δις που θα είναι η κεφαλαιακή ανάγκη.

Μόνο τότε δηλαδή, θα γίνει η κρατικοποίηση των τραπεζών και η διοίκησή τους θα γίνεται από το κράτος (τους πολίτες) αφού αυτοί βάζουν τα χρήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ