Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Array

Συνέντευξη – βόμβα Κακλαμάνη για Vodafone – υποκλοπές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ Η ΕΥΠ,ΝΑ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ VODAFONE;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ,ΤΟΝ Ι.ΚΟΡΑΝΤΗ,ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ;;;
Ο Ι.ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΛΟΓΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ VODAFONE;;;
ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;;;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…
Φόβους ότι ούτε και τώρα θα φτάσει στη Βουλή και την ΑΔΑΕ το πλήρες υλικό για τις υποκλοπές από την ΕΥΠ με το «βεβαρημένο παρελθόν», εκφράζει ο Απ. Κακλαμάνης, παρά την αντίθετη δέσμευση του Μ. Χρυσοχοΐδη.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει εξάλλου μια κρίσιμη αντίφαση ανάμεσα στη δήλωση του τότε ισχυρού άνδρα της Vodafone Γ. Κορωνιά στη Βουλή ότι σταμάτησε τις υποκλοπές στις 8/3/2005 και στο πόρισμα της ΕΥΠ που τοποθετεί την κίνηση αυτή μια εβδομάδα αργότερα.
Θα μάθουμε τελικά τα «ντεσού» των υποκλοπών, ποιος τις έκανε, ποια τα θύματα;
– Δεν θα τα μάθουμε ποτέ, ούτε οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν αν δεν μετατραπεί σε εξεταστική η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και αν δεν παραδοθεί στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή μας – χωρίς «περικοπές»- το υλικό των υποκλοπών και τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων προσώπων και υπηρεσιών -ελληνικών και ξένων- που υποτίθεται ότι επεξεργάστηκαν και διερευνήθηκε ο ρόλος τους από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική ή όποια άλλη κρατική υπηρεσία. Και, φυσικά, από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας και μετέπειτα διοικητή της… ΕΥΠ! Το υλικό και τα στοιχεία αυτά φρόντισε η κυβέρνηση Καραμανλή επιμόνως και επί μία τετραετία ακόμα και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου να μην περιέλθουν ποτέ σε γνώση της Βουλής και της ΑΔΑΕ.
Φοβάστε ακόμα ότι το υλικό που υποσχέθηκε ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα είναι με περικοπές;
– Δεν έχω αυταπάτες. Η ΕΥΠ έχει τόσο βεβαρημένο παρελθόν, ιδιαίτερα σε υποθέσεις όπως αυτή, ώστε πιο πιθανό είναι να μη φτάσει ποτέ στη Βουλή και στην ΑΔΑΕ το σύνολο του υλικού. Αλλωστε, αρχίζοντας από την πρώτη στιγμή, από τους υπεύθυνους της Vodafone μέχρι την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση και πολλά στοιχεία είχαν εξαφανιστεί όταν, ύστερα από ενάμιση χρόνο, αρχίσαμε να ασχολούμαστε η Βουλή και η ΑΔΑΕ.
Ποιοι δεν θέλουν ακόμα την εξεταστική επιτροπή;
– Προφανώς όσοι, πρόσωπα και υπηρεσίες -στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- ενέχονται και όσοι δεν τολμούν να συγκρουστούν μαζί τους. Σε ό,τι μας αφορά έχουμε αποφασίσει, μετά την αποστολή των φακέλων της ΕΥΠ και της Εισαγγελίας, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Μιχ. Παπαϊωάννου, να ζητήσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή ή την έγκρισή της να μετατραπεί σε εξεταστική η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Οι τότε υπουργοί Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Παπαληγούρας είχαν ανακοινώσει ότι θύματα ήταν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών και άλλα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη. Εσείς μιλάτε για χιλιάδες…
– Σας θυμίζω ότι οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώθηκαν στην περίφημη κοινή συνέντευξή τους και αφού αποκαλύφθηκε ύστερα από ενός έτους συγκάλυψη, το σκάνδαλο. Είπαν τότε ότι παρακολουθούνταν 106 πρόσωπα (πρωθυπουργός, κ.λπ.). Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα των υποκλοπών είχε δυνατότητα παρακολούθησης 4.000-6.000 τηλεφώνων!.. Προσωπικά, δεν πίστεψα ποτέ ότι κρατικά απόρρητα που διαχειρίζεται ένας πρωθυπουργός, υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ., Αντιτρομοκρατικής κ.α., μπορεί να υποκλαπούν και οι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή τους να μην παραιτηθούν από ευθιξία και να κυνηγήσουν τους δράστες, με πρώτο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, κ. Κορωνιά.
Γιατί ειδικά τον κ. Κορωνιά;
– Γιατί αυτός, επιπλέον, με πολύ θράσος -εκτός και ήταν «οικείο» πρόσωπο στο Μαξίμου- εζήτησε να δει τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως μάλιστα, την ίδια μέρα που αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης ή τον «αυτοκτόνησαν», «ομολογώντας» ότι είχε την προηγούμενη μέρα διακόψει τις υποκλοπές. Γεγονός που αν υποτεθεί αληθές, απέτρεψε τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω των δραστών.
Γιατί λέτε «αν υποτεθεί αληθές»; Δεν είναι;
– Στην Επιτροπή της Βουλής ο κ. Κορωνιάς καταθέτοντας ενάμιση χρόνο αργότερα, μας είπε ότι σταμάτησε τις υποκλοπές στις 8-3-2005. Ηδη, όμως, στο περίφημο «πόρισμα» της ΕΥΠ, που εδέησαν να μας στείλουν μόλις την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, αναφέρεται ότι αυτό έγινε μια εβδομάδα μετά τις 8-3-2005, δηλαδή στις 15-3-2005. Αρα, δεν είπε την αλήθεια ο κ. Κορωνιάς στην Επιτροπή μας και η κυβέρνηση, γνωρίζοντας από τότε την αλήθεια, αν δεν είχε εμπλοκή θα είχε καλέσει αμέσως την ΑΔΑΕ για να «πιαστούν στα πράσα» οι δράστες.
Τελικά, κύριε πρόεδρε, με τη μακρά εμπειρία σας, πού καταλήγετε; Κι επιτέλους, πέρα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα μάθουμε τι έγινε με τον Κώστα Τσαλικίδη; Αυτοκτόνησε πράγματι;
– Ο μηχανικός της Vodafone Κώστας Τσαλικίδης ήταν μια «παράπλευρη απώλεια» του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών. Αν δεχτούμε πως αυτοκτόνησε, πρέπει να απαντήσουμε πειστικά και στην έκθεση των ξένων εμπειρογνωμόνων που περιγράφουν το σκοινί με το οποίο κρεμάστηκε να μην έχει συρθεί σε λαιμό ζωντανού ανθρώπου και ο χοντρός ναυτικός κόμπος του να παραπέμπει σε εμπειρία ναυτικού, που δεν είχε το θύμα. Η σχέση του άτυχου Τσαλικίδη με τη θάλασσα ήταν μόνο το… κολύμπι! Δυστυχώς, όπως η όλη υπόθεση των υποκλοπών έκλεισε με δίωξη «κατ’ αγνώστων», έτσι και η δικογραφία Τσαλικίδη «πήγε αρχείο».
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2010
πηγη:Enet.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ