GREAT MIDDLE EAST ή ΝΕΟ- ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/1_Turkey-2050.jpg

Great Middle East: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Του Αϊκούτ Καδήρ

Β έτος Νομικής ΔΠΘ

Όλα άρχισαν με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί βρήκαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το σχέδιο που από καιρό σχεδίαζαν. Χρησιμοποίησαν την AlQaida που κατά την διάρκεια και προς το τέλος του Ψυχρού πολέμου την χρησιμοποίησαν και πάλι στο Αφγανιστάν κατά των Σοβιετικών. Εάν δείτε την ιστορία, θα διαπιστώσετε πως πριν από την έναρξη πολέμων όλα είναι έτοιμα, και το μοναδικό πράγμα που απομένει είναι η αφορμή για την έναρξη του πολέμου. Και το 2001 έγινε ακριβώς αυτό. Όλα ήταν έτοιμα από πριν. Έλειπε μόνο η αφορμή για την θέση σε λειτουργία του σχεδίου Great Middle East.
Το σχέδιο Great Middle East είναι ένα πολύ σημαντικό σχέδιο για τις ΗΠΑ. Σε περίπτωση αποτυχίας αυτού του σχεδίου οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σε λίγα χρόνια. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε το σχέδιο Great Middle East ως εξής:

έλεγχος ενεργειακών πηγών της Μ. Ασίας και Μ. Ανατολής

εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών

έλεγχος όλης της περιοχής της Μ. Ασίας και Μ. Ανατολής

υποστήριξη του Ισραήλ, στον αγώνα του κατά των Παλαιστινίων

ισορροπία ανάμεσα στις τοπικές δυνάμεις της περιοχής υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ

προληπτική άμυνα κατά της Ρωσίας και της συνεχώς εξελισσόμενης στρατιωτικής αλλά και οικονομικής απειλής Κίνας

προπαγάνδα και ευκαιρίες για επέμβαση Αμερικανών σε όλη την υφήλιο κτλπ..


Μετά τις επιθέσεις αυτές στους δίδυμους πύργους οι ΗΠΑ έθεσαν σε λειτουργία το σχέδιο τους. Εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ κατά την προεδρία G. Bush. Όμως το 2009 μετά από όλες τις αποτυχίες τους, μετά από χιλιάδες νεκρούς και μετά από τις κοινωνικές αναταραχές που ξεκίνησαν, οι ΗΠΑ σταμάτησαν να ελέγχουν και να υλοποιούν οι ίδιοι το σχέδιο τους αυτό. Ο G. Bush ξεκίνησε τον πόλεμο αυτό με αφορμή την τρομοκρατία. Όμως κανείς δεν μπορεί να νικήσει την τρομοκρατία. Η Τουρκία εδώ και 30 χρόνια δεν μπόρεσε να νικήσει το PKK.
Σήμερα προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή μέσω της Τουρκίας. Η Τουρκία αποτελεί τον νέο δούρειο ίππο των ΗΠΑ. Ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να υλοποιήσει με καλύτερο τρόπο αυτό το σχέδιο των Αμερικανών; Η Τουρκία είναι διάδοχος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι Τούρκοι θα έκαναν ότι είναι απαραίτητο ώστε να ξαναπάρουν τον έλεγχο της περιοχής και να ιδρύσουν την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία.
Δεν πειστήκατε; Ψάξτε λίγο και δείτε από πότε εμφανίστηκε ο όρος Νέο- Οθωμανισμός στο Internet! Εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 2009 όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ o Barrack Obamaα. Οι ΗΠΑ με πρόεδρο, άλλαξαν και την στρατηγική τους για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Στο μέλλον εφόσον δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στη Τουρκία, εάν δηλαδή δεν υπάρξουν προβλήματα ανάμεσα στους Ισλαμιστές και στους Κεμαλιστές και γίνει ξανά ανατροπή εξουσίας μέσω πραξικοπημάτων, τότε η Τουρκία μέχρι το 2020-2030 θα γίνει η περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Για αυτό τα τελευταία χρόνια οι Ισλαμιστές στη Τουρκία που βρίσκονται και στην ηγεσία της χώρας, κατάφεραν να σταματήσουν τα πραξικοπήματα πριν αυτά γίνουν με την βοήθεια των ΗΠΑ. Αλλιώς εάν δεν είχαν αυτά τα σχέδια οι Αμερικανοί, δεν θα βοηθούσαν τους Τούρκους; Άλλωστε σήμερα όλοι όσοι διαβάζουν βιβλία για την ιστορία της Τουρκίας και έχουν διαβάσει μελέτες για αυτήν την χώρα, ξέρουν ότι όλα τα πραξικοπήματα έγιναν με την επέμβαση της CIA στη Τουρκία.
Σήμερα η Τουρκία κάνει δημοκρατικές στροφές προς τις μειονότητες που υπάρχουν στην Τουρκία για να μην έχει προβλήματα με αυτές στο μέλλον, προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τα γειτονικά ‘αδύναμα κράτη’. Βοηθάει τους Αμερικανούς στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Προσπαθεί να ανοίξει διάλογο με την Αρμενία, μετά από την τελευταία επίσκεψη του Erdogan στην Ρωσία, προσπαθεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τα κράτη της περιοχής σιγά σιγά αρχίζει να υλοποιεί το σχέδιο Ενωμένων Αραβικών κρατών στην περιοχή.
Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα από γεγονότα που θα συμβούν στα επόμενα χρόνια:

λύση Κυπριακού προβλήματος μέχρι το 2015

ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε. και ηγετικός ρόλος της στην ένωση. Παράλληλα μεγαλύτερος έλεγχος και μεγαλύτερη πίεση των ΗΠΑ μέσω της Τουρκίας στην Ε.Ε.

δημιουργία της νέα οθωμανικής αυτοκρατορίας με έλεγχο των γειτονικών κρατών, όπως Συρία, Ιράκ, Ιράν (ναι Ιράν), Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, και εφόσον επιτρέψει η Ρωσία και της Αρμενίας.


To ινστιτούτο Stratfor που ελέγχεται από το βαθύ CIA λέει τα εξής:

Η Τουρκία του 2050 θα έχει επωφεληθεί από την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσαρτώντας εδάφη στην περιοχή του Καυκάσου, και θα αποτελεί την ηγεμονεύουσα δύναμη στον ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα θα έχει νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία σε πόλεμο το 2020, επεκτείνοντας την επιρροή της μέχρι τις ουκρανικές πεδιάδες και καταλαμβάνοντας περιοχές τις οποίες διατηρούσε τον 17ο αιώνα, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. «Δεν θα τη βάλουμε», λέει ο Σαρκοζί, αλλά στο μεταξύ η γαλλική Βουλή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας. αν αύριο τα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι πάρα πολύ ισχυρά, των ευρωπαϊκών εταιρειών υποστηρίζουν την ένταξη, τότε θα ενταχθεί. Δεν είναι σίγουρο. Υπάρχει και ο κίνδυνος, που ίσως να είναι ακόμα χειρότερο για μας, να εξαγοράσουν την πιθανή ειδική σχέση με την Τουρκία και τότε θα της δώσουν ολόκληρη την Κύπρο, όπως φροντίζει άλλωστε ο κ. Χριστόφιας να τους τη δώσει ολόκληρη.

Το άνοιγμα της πράσινης γραμμής και οι μετακινήσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και Τούρκων στην ελεύθερη Κύπρο νομιμοποιούν το έγκλημα της Κατοχής και εθίζουν τους Ελληνοκυπρίους σε μια νεο-οθωμανική Κύπρο. Στη Βουλγαρία, μέσω της τουρκικής και μουσουλμανικής μειονότητας, η Τουρκία ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις, μια και η μειονότητα συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις, άσχετα με τον προσανατολισμό τους και καθορίζει αποφασιστικά τη βουλγαρική πολιτική.
Έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιείται μια πολυεπίπεδη πολιτική. Σε ένα πρώτο αποφασιστικό πεδίο, συνεχίζεται ο στρατιωτικός εκβιασμός και εκφοβισμός σε Ελλάδα και Κύπρο, διότι μια νεο-οθωμανική Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί ένα ελληνικό Αιγαίο, όπως υπογραμμίζει ο Νταβούτογλου, ενώ θέλει να ολοκληρωθεί η εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα. Όμως, η νεο-οθωμανική Τουρκία χρησιμοποιεί παράλληλα και τη διπλωματία, την οικονομία, τον πολιτισμό και τις μειονότητες για να προωθήσει την πολιτική της. Και η χρήση των μειονοτήτων δεν περιορίζεται στην προφανή χρήση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη, αλλά περιλαμβάνει και την ίδια τη χρήση των ελληνικών ή «ρωμαίικων» μειονοτήτων στην Τουρκία! Έτσι, το Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα στην Πόλη επιχειρείται να μεταβληθούν στα χέρια των Τούρκων σε όπλο για την υποταγή της Ελλάδας στην τουρκική πολιτική. Όχι μόνο διότι ο Πατριάρχης είναι υποχρεωτικά Τούρκος υπήκοος, αλλά διότι η παραμονή του πατριαρχείου στην Πόλη ενισχύει το «τουρκικό» λόμπυ στην Ελλάδα, που, με το καρότο της νοσταλγίας για τις «χαμένες πατρίδες» και την οικουμενική ορθοδοξία, θέλει να επιβάλει τη σταδιακή αποδοχή της τουρκικής επικυριαρχίας και την παράλογη στήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Έχει καταντήσει, η επίσημη Ελλάδα, να θέτει ως μοναδικό αίτημα έναντι της Τουρκίας το… άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!

Κατά το «όραμα» Νταβούτογλου και όχι μόνο, το 2023, στα 100 χρόνια δηλαδή της ίδρυσης του κράτους, η Τουρκία πρέπει να είναι η ισχυρότερη ευρωπαϊκή δύναμη και ισότιμη των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, δηλαδή των Η.Π.Α. της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.
Νομίζω όλοι καταλαβαίνετε τι σημασία του παραπάνω οράματος και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό… Τι σχέση έχει άραγε η Τουρκία με την Ινδία, τη Ρωσία και την Ινδία; Έχει πολύ μεγάλη σχέση γιατί αυτά τα 3 κράτη, θα αποτελούν τις νέες υπερδυνάμεις στο μέλλον, και οι ΗΠΑ για να σταματήσουν αυτές τις χώρες θα χρησιμοποιήσουν την Τουρκία.

Για τις ελληνικές ελίτ υπήρχαν δύο επιλογές: ή να αντισταθούν στην επέκταση του νεο-οθωμανισμού, συγκροτώντας ένα βαλκανικό και ένα μεσανατολικό μέτωπο αναχαίτισής του, όπως είχε δοκιμάσει να κάνει προς στιγμήν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ή να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα και να ενταχθούν στην αναδυόμενη νεο-οθωμανική πραγματικότητα, εξισορροπώντας απλώς την τουρκική επιρροή με άλλες –δυτική ή ρωσική– και πάντα με το «αζημίωτο», κερδίζοντας δηλαδή από αυτή τη νεο-οθωμανική επιχειρηματική ζώνη, τουλάχιστον σε μια πρώτη περίοδο.

Όπως είχε πει και ο George Soros:
Η Μ. Ανατολή και η Μ. Ασία είναι περιοχές που είναι πολύ δύσκολο για μια υπερδύναμη όπως η Αμερική να τις ελέγξει απευθείας. Για αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, να τις ελέγξει κάποιος αυτές τις περιοχές με την βοήθεια των στρατηγικών συμμάχων. Ίσως να εννοούσε εδώ την Τουρκία..

Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο του Νέο-οθωμανισμού (new great middle east project) θα διαλυθούν οι ΗΠΑ ή θα χάσουν την ιδιότητα της υπερδύναμης.

Όλα τα παραπάνω τα υποστηρίζουν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία:
* Έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις κρίσιμες εξελίξεις.
* Έθεσαν σε μεγάλο βαθμό τον στρατό υπό τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.
* Μείωσαν στο ελάχιστο την επιρροή της αντιπολίτευσης.
* Έγιναν αποδεκτοί από τη διεθνή κοινότητα και ιδίως την Ε.Ε. ως εγγύηση της πολιτικής ομαλότητας της χώρας.
* Ανέδειξαν την Τουρκία ως υπολογίσιμο εταίρο περιφερειακής σταθερότητας μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
* Στην περαιτέρω προσπάθεια επίλυσης του Κουρδικού (και όχι μόνο).
* Στη θετική προσέγγιση του ζητήματος των μειονοτήτων, των ατομικών και των θρησκευτικών ελευθεριών.
* Και πάνω απ’ όλα, στην από πολλού αναμενόμενη συνταγματική αναθεώρηση.
* Η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί στον καλύτερο πελάτη της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τηλεοπτικές σειρές και ταινίες απολαμβάνουν δημοφιλίας την οποία συχνά δεν βρίσκουν στην ίδια την Τουρκία.


Δεν είναι όμως όλα ρόδινα για την Τουρκία στην περιοχή. Η Τουρκία αν εξετάσουμε το παρελθόν της έχει από τη μια πλευρά τη δυναμική να εξελιχθεί σε υπερδύναμη, αλλά από την άλλη, υπάρχουν πολλά ακόμα προβλήματα που πρέπει να λύσει ώστε να αποκτήσει τον ρόλο που θέλει.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η Τουρκία προλειάνει το έδαφος για την αποδέσμευση από τους S-400, με απώτερο στόχο την επανένταξή της στο πρόγραμμα των F-35

Σε μια κίνηση που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στις αμυντικές ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία φαίνεται να προλειάνει το έδαφος για την αποδέσμευση...

Προκόπιος Παυλόπουλος: «Η αποστολή της Ελλάδας για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ηθικής στον Παγκόσμιο Αθλητισμό»

 Αθήνα, 17.12 2025Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συμμετείχε στην Διεθνή Ημερίδα...

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης ας πάρει τα κλεμμένα από τις γαλάζιες ακρίδες και να τα δώσει στους φτωχούς Έλληνες πολίτες που πεινούν

Σχεδόν όλα τα δήθεν μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το εισόδημα των πολιτών, είναι μέτρα που αναμασά τους τελευταίους 8 μήνες Ας πάρει τα...

Διαγραφή σοκ ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος,

Προκοπης Παυλόπουλος: Αναγκαία η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος- Χωρίς κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ποιοτική Δημοκρατία

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τέρμα στο Γκάζι», σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Νίκο Φελέκη...

Στην Βρετανία του διεστραμμένου Στάρμερ: Κοριτσάκι μόλις 9 ετών σφαγιάστηκε από 15χρονο του οποίου τα στοιχεία «δεν ανακοινώνονται»!!

Στην Βρετανία του διεστραμμένου Στάρμερ που τις τελευταίες εβδομάδες αναλώνεται στο να εξοντώσει αγρότες και να επιβάλλει το Ισλάμ κοριτσάκι μόλις 9 ετών σφαγιάστηκε από...

Η ισλαμοποίηση της Βιέννης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστρίας, πάνω από τους μισούς μαθητές της πρώτης τάξης των δημόσιων σχολείων δεν μπορούν να καταλάβουν γερμανικά… 50,9% -...

Συναγερμός στη Γερμανία: Η χειρότερη βιομηχανική κρίση από το 1949 – Αυτό το μοντέλο βρίσκεται στο τέλος του

Η ατμομηχανή της Ευρώπης έχει σταματήσει, ίσως και οριστικά Η Γερμανία βιώνει μια άνευ προηγουμένου βιομηχανική κρίση και τώρα ο συναγερμός για το μέλλον είναι...

3χρονο αγγελούδι, νεκρό από υποσιτισμό

Η μητέρα του το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργάΟι γιατροί που έσπευσαν να εξετάσουν το τρίχρονο βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια...

Ο Ρώσος πρόεδρος απορρίπτει τους φόβους επίθεσης και κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι προετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο ενώ καλλιεργεί αντιρωσική υστερία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των ευρωπαϊκών ηγεσιών, χαρακτηρίζοντας ως «ψέματα και ανοησίες» τους ισχυρισμούς περί επικείμενης ρωσικής επίθεσης...

Φράγμα Ενιπέα, Σκοπιάς, Φαρσάλων, Λάρισας: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα στην κακοκαιρία Byron

«“Φράγμα Ενιπέα”, “Σκοπιάς”, Φαρσάλων, Λάρισας”: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα (θα γέμιζε περίπου κατά το 1/3), στην κακοκαιρία “Byron” (~150,60 mm βροχής)»Κατά τις βροχοπτώσεις που αφορούσαν το χρονικό διάστημα «03/12/2025 έως 10/12/2025» (κακοκαιρία με την αντιστοιχισμένη κωδική ονομασία «Byron»), ο«Ποταμός Ενιπέας», “μετέφερε” στην θέση όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί το«Φράγμα Ποταμού...

Τo Σάββατο 20/12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Αίσωπος, Παπαδιαμάντης, ελληνικά και παραδοσιακά απ’ όλο τον κόσμο, για...

Μαρία Καρυστιανου: Οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της

Νέα οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της σχετικά με ιδρυτική διακήρυξη η Μαρία Καρυστιανού Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη αναφέρθηκε...

Μανώλης Κοττακης: Άν στά πνιγηρά αστικά κέντρα η Κυβέρνηση αντέχει κάπως διοικωντας μέ τόν φόβο, στήν ελεύθερη περιφέρεια του καθαρου αέρα καταρρέει παρατεταμένα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Νέας Δημοκρατίας, από τούς νεώτερους ανέφερε πρίν από μία εβδομάδα σέ τηλεοπτικό πάννελ στό Open TV, στήν εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη καί της...

Τροχαίο με τραυματισμό έξω από το Μαξίμου

Όχημα που οδηγούσε νεαρή γυναίκα εισήλθε από την οδό Ηρώδου Αττικού αριστερά στη Βασιλέως Γεωργίου Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει και να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο...

Η αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει το φορτίο των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία υπάρχουν που συνδέουν την ουλίτιδα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, του εγκεφαλικού επεισοδίου, της κολπικής μαρμαρυγής, της...

Απειλούν τους αγρότες με “μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων”

Γιά «μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων» μιλουσε προχθές ο υπουργός Αγροτικης Αναπτύξεως στούς βουλευτές της ΝΔ, γιά «οριστική διακοπή της καταβολης» χθές ο κυνικός υπουργός Επικρατείας...

Περίεργος και ύποπτος θάνατος εκπροσώπου σερβικής αμυντικής εταιρείας στη Μόσχα

Η σορός του εκπροσώπου της σερβικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής και ανάπτυξης οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού «Jugoimport SDPR», Ράντομιρ Κούρτιτς που βρέθηκε σε δρόμο της Μόσχας...

Έτσι όπως πάμε δεν θα βρίσκουμε θάλασσα ούτε για να πάμε να «πνιγούμε»

Με μεγάλη έκπληξη μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ τις δηλώσεις, τις αναπάντητες από το δικό μας ΥΠΕΞ, του Λίβυου Προοεδρου της εκεί Εθνοσυνέλευσης ότι το...

Καταλυτική θα είναι για την δημοκρατία στην χώρα μας η επήρεια του πορίσματος Κοβέσι

Με διάφορα σχόλια που δημοσιεύονται σχετικά με την πορεία της υπόθεσης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εξάγεται το συμπέρασμα ότι για την δημοκρατία στην χώρα μας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ