Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το «κούρεμα» του χρέους επειδή δεν τους βγαίνει ο χρόνος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

koyrema11Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, έως τις αρχές Μαρτίου (πλέον) και συγκεκριμένα, έως τις 8 του μηνός, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών και να κλείσει το βιβλίο, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Όπερ σημαίνει ότι έως τις 13 Μαρτίου θα πρέπει να έχει τελειώσει και το «κούρεμα» του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, σε απλά ελληνικά.

Τι άλλο σημαίνει αυτό;

Ότι μέσα στις επόμενες ώρες –το πολύ μέχρι αύριο το απόγευμα– θα πρέπει να έρθει και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την εισαγωγή των CAC’s στην ελληνική νομοθεσία.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι λόγω του υπέρ-επείγοντος της διαδικασίας, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (αν και κάτι τέτοιο από το οικονομικό επιτελείο δεν το επιβεβαιώνουν, προς το παρόν, τουλάχιστον).

Ωστόσο, είναι τόσο οριακές οι ημερομηνίες πλέον, που αλλιώς «δεν βγαίνουν».

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ορόσημο είναι αυτό της 20ης Μαρτίου, όταν λήγει το μεγάλο ομολογιακό, ύψους 14,4 δισ. ευρώ.

Αν μέχρι τις 13 Μαρτίου, λοιπόν, δεν κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, απλώς, δεν θα προλάβει να γίνει το «κούρεμα» της λήξης στο μισό, δηλαδή στα 7,2 δισ. ευρώ, για να πληρωθεί το ομόλογο.

Με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο συνεπάγεται στη πράξη.

Γι’ αυτό και όλα από εδώ και στο εξής θα γίνουν με την διαδικασία του υπέρ–επείγοντος και γι’ αυτό και προκρίνεται η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σε αυτή τη φάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ