ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…
… ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(αλλά να δημοσιευθεί μετά και η απάντησή μας για να έχουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, την Γερμανία και τις ελληνογερμανικές σχέσεις καταγεγραμμένη και από τις 2 πλευρές)!
Από την Σοφία Τ.
Άλλο ένα «λουλούδι» βαυαρέζικο μας δείχνει το… δάκτυλο και απαιτεί κάτι ή λέει Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! Πάλι κάποιος Γερμανός πολιτικός ξύπνησε στραβά και είπε να εκτονωθεί με την Ελλάδα. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο στην γερμανική πολιτική σκηνή. Από την Merkel, τον Shauble και τον Roesler ως τον τελευταίο πολιτικάντη στην χώρα αυτή έχουν όλοι λύση για την Ελλάδα. Να φύγει από το €, γιατί είναι ανίκανη και φταίει για όλα όσα γίνονται στην ίδια και την Ευρώπη(καραμέλα μπαγιάτικη). Η αρρώστια του εγκεφάλου που βάρεσε τους Γερμανούς πέρασε και στους Ολλανδούς και τους Φιλανδούς ειδικά και λιγότερο στους Αυστριακούς και κάτι άλλους Βορειοευρωπαίους. Τουλάχιστον πείτε κάτι διαφορετικό όλοι σας, γιατί σας βαρεθήκαμε! Έχετε πάθει εμμονή με την Ελλάδα.
· «Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Markus Sander, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Muenchner Merkur», στην οποία χαρακτηρίζει τις προσεχείς εκλογές ως το «κρίσιμο τεστ» για το εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η συντεταγμένη έξοδος από την ζώνη του ευρώ. «Οι μηχανισμοί διάσωσης είναι μόνο βοήθεια προς αυτοβοήθεια και δεν γίνεται να μετατραπούν σε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των αδύναμων κρατών. Για τον λόγο αυτό πρέπει το δεύτερο πακέτο διάσωσης να είναι και το τελευταίο», δηλώνει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και επισημαίνει ότι «την ώρα που τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό και η κατάσταση είναι καταστροφική». Τονίζει δε ότι η ελπίδα του φθίνει κάθε εβδομάδα και διερωτάται αν υπάρχει νόημα να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας απεριόριστα, ενώ θα έπρεπε να αναπτυχθεί μια στρατηγική για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Η Ελλάδα πρέπει η ίδια να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι το κρίσιμο τεστ. Ήδη τώρα ανακοινώνουν διάφορα κόμματα ότι δεν θέλουν να εκπληρώσουν τους όρους που τίθενται από τους δανειστές. Αντί για μια αντιπαράθεση Αθήνας-Ευρώπης, η πιο έντιμη λύση θα ήταν μια ήπια, συντεταγμένη έξοδος από την Ευρωζώνη», αναφέρει ο κ. Sander στην συνέντευξή του.(01/03/2012) (σχόλιο τι και αν η Merkel λέει άλλα γι’ αυτό, κάποιοι στην Γερμανία το «βιολί» τους)!
· Νέο χτύπημα Shauble: «Για όλα φταίει η Ελλάδα» «Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα. Το Eurogroup θα δώσει πράσινο φως εάν κλείσουν ορισμένα ανοιχτά ακόμη θέματα. Για την αργοπορία στο δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δις €, φταίει η συμπεριφορά των ελλήνων πολιτικών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Shauble τονίζει πως όλη η Ευρώπη περιμένει από τη Γερμανία να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ευρωζώνη και με αυτό τον τρόπο, νομίζει ότι, βρίσκει πάτημα για να επιτεθεί εμμέσως στον Κάρολο Παπούλια. Με αφορμή την κριτική που του άσκησε προσωπικά ο Έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Shauble απάντησε ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και πρόσθεσε αμέσως μετά, με ύφος μάρτυρα πως «Πρέπει να μάθει κανείς να ζει όμως με τέτοιες εχθρότητες». Στη συνέχεις, επέστρεψε στις τεχνοκρατικές παρατηρήσεις του πάντα εις βάρος της χώρας μας. «Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή. Γι’ αυτό και η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική». Στο τέλος, βρήκε και δύο κουβέντες παρηγοριάς για τους Έλληνες πολίτες, παραδεχόμενος: «Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα».(28/02/2012)
· Η Ελλάδα δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε είναι σε θέση να λάβει τη βοήθεια που της προσέφερε η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης αναφέρει σε έγγραφο συμπερασμάτων του γερμανικό υπουργείου Οικονομίας έξι μήνες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Roesler στην Αθήνα με 70 εκπροσώπους…γερμανικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από γερμανικής πλευράς». Οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της γερμανικής στήριξης στην ελληνική οικονομία καταλογίζοντας επιρρίπτοντας στην ελληνική πλευρά ανεπάρκεια. Οι υπάλληλοι του κ. Roesler εκτιμούν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως οι περικοπές δαπανών. Ωστόσο εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σ’ αυτή την προσέγγιση. Από ελληνικής πλευράς , σημειώνουν, δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προτεραιότητες και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από γερμανικής πλευράς.(29/02/2012)