15/05/2021

Ε Μ Ε Ι Σ ο Ελληνικός Λαός

Array

laosΠαρακινήθηκα από τον τίτλο ενός άρθρου της κας Χριστίνας Κοραή :«Ο πόλεμος χάθηκε Έλληνες. Είμαστε όλοι ηττημένοι ».

Όμως μετά από μεγάλους πολέμους έθνη ολόκληρα αναγεννήθηκαν. Η Ιαπωνία μέσα από τα συντρίμμια της με μέθοδο και υπομονή σχεδίασε το μέλλον της .

Λίγο ή πολύ τα αίτια της καταστροφής και τα πρόσωπα που την έφεραν όλοι τα ξέρουμε.

Η ανασυγκρότηση ξεκινά με την απομόνωση των αιτίων και των προσώπων της καταστροφής. Είναι θανατηφόροι ιοί που δεν καταπολεμούνται με απλές δοκιμασμένες συνταγές .

Δυστυχώς ο χρόνος είναι μέγας αντίπαλος. Κύριοι πυλώνες άμεσης δράσης είναι οι παρακάτω:

1)Αλληλεγγύη – ο πόλεμος αφήνει θύματα.

2)Επαναφορά της Δημοκρατίας στην πραγματική της μορφή. Αλλαγή και εκμοντερνισμός του συντάγματος . Εντατικοποίηση της Άμεσης Δημοκρατίας .

3)Συλλογική δράση πέρα από ιδεολογήματα είμαι δεξιός , είμαι αριστερός. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε μεταξύ περισσότερης δημόσιας ή ιδιωτικής υγείας , περισσότερης ιδιωτικής η δημόσιας ασφάλισης κλπ.Ας επαναφέρουμε τις συντάξεις , τους μισθούς , την υγεία ,την παιδεία σε ένα λογικό επίπεδο και μετά ας διαμορφώσουμε την κοινωνία προς τα δεξιά η αριστερά με δημοκρατικές διαδικασίες.

4)Μικρότερο και αποτελεσματικό κράτος που εξυπηρετεί την κοινωνία.

5)Απάλειψη της διαφθοράς .

6)Αξιοκρατία .

7)Δικαιοσύνη , εφαρμογή των νόμων .

8)Στήριξη και ανάπτυξη της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.

Δεν πρέπει να λησμονήσουμε τα αίτια και τους πρωταίτιους της ήττας. Πρέπει να τιμωρηθούν ποινικά,πολιτικά και κοινωνικά για παραδειγματισμό. Πρέπει όμως να τους ξεπεράσουμε να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Την ατομικότητα μας , την έλλειψη συλλογικότητας , την ανυπακοή , την άποψη “τα γνωρίζω όλα”. Τα βήματα πρέπει να είναι λίγα , σαφώς καθορισμένα και άμεσα εφαρμόσιμα. Δεν υπάρχει χρόνος για λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις. Άλλωστε νόμοι υπάρχουν , δεν εφαρμόζονται.

Τα παιδιά μας , οι γονείς μας περιμένουν από εμάς . Μην περιμένετε πρόσωπα σωτήρες , κάποιοι πατριώτες ξεχώρισαν είναι αριστεροί και δεξιοί , στηρίξτε τους . Συνομιλείτε με τους γύρω σας, μα κυρίως μ η ν δ ι α σ π ά σ τ ε. Αυτοί που μας έφεραν εδώ έχουν και μέσα και πρόσωπα να το πετύχουν .

Ένα είναι το αφεντικό Ε Μ Ε Ι Σ ο Ελληνικός Λαός.

Ανέστης Γεωργιάδης

paragoume.wordpress.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ