Μήνα με τον μήνα οι δόσεις γιατί φοβούνται τις εκλογές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

fotolia 22480378 xsΤο Eurogroup αποφάσισε να εκταμιεύει τις δόσεις προς την Ελλάδα μήνα με τον μήνα.

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ιδιαίτερα τις εκλογές, γι’ αυτό και μέχρι τον Μάιο που προφανώς θα προσφύγουμε στις κάλπες, θα εκταμιεύσουν συνολικά 13,5 δις ευρώ.

Αυτό τον μήνα θα δοθεί στην Ελλάδα ένα πρώτο πακέτο 5,9 δις, ενώ τον Απρίλιο 3,3 δις και τον Μάιο 5,3 δις ευρώ. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε σχεδιασμός για το δάνειο. Ωστόσο τα 5,9 δις αυτού του μήνα είναι σχεδόν το ποσό που πρέπει να διαθέσει η Ελλάδα, προκειμένου να καλύψει τη λήξη ομολόγων στις 20 Μαρτίου.

Σε αυτά τα ποσά δεν έχουμε υπολογίσει ούτε ένα ευρώ από τα ποσά που θα δοθούν στις τράπεζες, που συνολικά μαζί με τις εγγυήσεις θα ανέλθουν στα 95 δις ευρώ! Όπως είπε ο Βενιζέλος μετά το πέρας του Eurogroup, “δίπλα στα 30 δισ. ευρώ που έχουμε πάρει για το PSI, στα 5,5 δισ. ευρώ για τους δεδουλευμένους τόκους, στα 35 δισ. ευρώ που προσωρινά διατίθενται από το EFSF ως εγγύηση προκειμένου το Ευρωσύστημα να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες όσο διαρκεί η διαδικασία του PSI, θα έχουμε μια πρώτη δόση περίπου 25 δισ. ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος”.

Η Ευρώπη περιμένει να αποφασίσει το τελικό ποσό συμμετοχής και το ΔΝΤ, που σύμφωνα με την εισήγηση της Κρ. Λαγκάρντ θα ανέλθει στα 28 δις. Όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος 8,5 από τα 28 δις του ΔΝΤ θα εκταμιευθούν όταν τελειώσει το δεύτερο πρόγραμμα το 2015.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ