σχόλιο ID-ont: Με τον τίτλο “Κάρτα του Πολίτη μένει στα χαρτιά…” η εφημερίδα Καθημερινή στο Κυριακάτικο φύλλο της κάνει μια αναδρομή στις έως σήμερα προσπάθειας των κυβερνώντων για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη, τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί και πως μπορεί να ξεκολλήσει…
Αναρωτιόμαστε για την χρονική και τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να “σηκώσει” το θέμα αυτό με 4 (!) άρθρα. Με τα άρθρα αυτά θέλει να εκφράσει το παράπονό της που δεν έχει προχωρήσει ακόμη; Θέλει να το επισημάνει ως θέμα προτεραιότητας της νέας κυβέρνησης; Ασκεί πίεση να προχωρήσει ένα θέμα που λιμνάζει; Δεν γνωρίζουμε. Πάντως εάν το έκανε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε το δημοσίευμά της, για να είναι αντικειμενικό και πλήρες να παρουσιάσει και την αντίθετη άποψη, η οποία εκφράζεται μέσω των αναρτήσεων του blog μας και δεκάδων άλλων blog, τόσο ελληνικών όσο και του εξωτερικού.
Σε ποιο άρθρο της παρουσιάζει το τεράστιο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, του ηλεκτρονικού φακελώματος-ηλεκτρονικής φυλακής, των πολιτικών και θρησκευτικών ελευθεριών που προσβάλλονται βάναυσα με αυτά τα συστήματα; Δυστυχώς σε κανένα. Γιατί αποσιωπείται πλήρως η εμπειρία της Αγγλίας, η οποία “μετά βαϊων και κλάδων” απέρριψε την Κάρτα του Πολίτη γιατί “προσβάλλει τις ελευθερίες των πολιτών”; ΔΕΙΤΕ τι έλεγε ο Γ.Παπανδρέου και τι ο Άγγλος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Nick Clegghttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LgoEVRJG1ls
Τελικά αποδεικνύεται αληθινό το σχόλιο αναγνώστη του μας, ότι “πρέπει να καταλάβουμε ότι η ηλεκτρονική φυλακή είναι απαραίτητη για την οικονομική φυλακή και χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την οικονομική φυλακή” και από φυλακές γνωρίζουν πολλά οι Γερμανοί…
Όσον αφορά τις πληροφορίες που μας δίνουν τα δημοσιεύματα σταχυολογούμε:
1. Ο κος Ρέσλερ όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2011 ενδιαφέρθηκε προσωπικά για να εμπλακεί στην διαδικασία της δημιουργίας της Ελληνικής Κάρτας του Πολίτη το Εθνικό Τυπογραφείο της Γερμανίας: Bundesdruckerei.
2. Η σύμβαση που υπέγραψε το 2006 η Νέα Δημοκρατία με την Ιαπωνική Εταιρεία Toppan, εμέσως πλην σαφώς, χαρακτηρίζεται ως καταχρηστική και εάν τελικά επιλεγεί η Toppan να την δημιουργήσει, η Κάρτα του Πολίτη θα κοστίσει περισσότερα από όσα εάν γινόταν τώρα διαγωνισμός.
3. Η Κάρτα του Μετανάστη είναι ο πρόδρομος της Κάρτας του Πολίτη.
4. Το πιό σημαντικό: ο κος Τζωρτζάκης πριν μια βδομάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης Cebit, στο Ανόβερο συζήτησε και πάλι το θέμα με τους Γερμανούς. Συμπέρασμα; Το αντίθετο από που ισχυρίζεται η Καθημερινή: Η “Κάρτα του Πολίτη” προχωράει κανονικά, παρόλες τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται…
Διαβάστε τα δημοσιεύματα της Καθημερινής:
http://id-ont.blogspot.com/2012/03/o.html