13/04/2021

Την άμεση διακοπή των Ισραηλινών βομβαρδισμών απαιτεί η Κίνα

Array

Li KeqiangΓια πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της, η Κίνα απαίτησε από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς. Η Κινέζικη ηγεσία εμφανίζεται “σοκαρισμένη” από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα που έχουν προκαλέσει εκατόμβες νεκρών και τραυματιών δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Li Keqiang. “Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή” και συμπλήρωσε ” Το να χρησιμοποιείς τις ένοπλες δυνάμεις προκαλώντας το θάνατο αθώων πολιτών, καταστρέφει την όποια προσπάθεια προσέγγισης”.
Τέλος, κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.
Το ότι ο Κινέζος αξιωματούχος δε χρησιμοποίησε πουθενά τον όρο “Χαμάς” ή “ακραίοι Ισλαμιστές”, δείχνει μια διπλωματική κίνηση άμβλυνσης διαφορών με τον βασικό εσωτερικό κίνδυνο του Κινεζικού κράτους, τους αυτονομιστές Ισλαμιστές Οϊγκούρους.
Η χρονική συγκυρία δε, (προηγήθηκε η δήλωση του SD που δικαίωνε το Ισραήλ), δείχνει τη διάθεση της Κίνας να λειτουργήσει ως “αντίπαλος πόλος” σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι η εκλογή του Ομπάμα θα μπορούσε να αναστρέψει το αρνητικό για τις ΗΠΑ κλίμα στον Ισλαμικό κόσμο. Η συνεχιζόμενη ισλαμοφοβία των Αμερικανικών κυβερνήσεων, διασφαλίζει κατά κάποιον τρόπο τα Δυτικά σύνορα της Κίνας.
首次在近代史上,中国一直要求以色列立即停止轰炸。中国领导层的出现“自己感到震惊”的在加沙的军事行动已造成大屠杀的死者和伤者表示,副总统李克强。 “国际社会关注的是,进步的和平谈判在中东地区” ,并说: “如果要使用武装部队造成无辜平民的死亡,摧毁任何企图办法” 。
最后,它敦促以色列和巴勒斯坦回到谈判桌上找到一个可行的解决办法。

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ