21/04/2021

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα

Array

CEB9CF83CF81CEB1CEB7CEBB

Κυριακή, 28.12.08
«Το Ισραήλ αποχώρησε από την Λωρίδα της Γάζας το 2005 προκειμένου να ανοίξει μία νέα προοπτική ειρήνης στην περιοχή. Όμως από τότε οι πολίτες του δέχονται καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς.
Μόνο αυτή την εβδομάδα εκτοξεύθηκαν από την Γάζα εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών πόλεων, 80 εκ των οποίων σε μία μόνο ημέρα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να αποδεχτεί μία τέτοια κατάσταση.
Μέχρι τώρα το Ισραήλ είχε επιδείξει αυτοσυγκράτηση όμως δεν είχε άλλη επιλογή από να αντιδράσει με στρατιωτικές επιχειρήσεις για να προστατέψει τους πολίτες του ενεργώντας με γνώμονα το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Το Ισραήλ έκανε τα πάντα προκειμένου να υπάρξει ηρεμία χωρίς την χρήση βίας. Συμφώνησε σε μια εκεχειρία με την μεσολάβηση της Αιγύπτου, η οποία παραβιάστηκε από την Χαμάς. Ταυτόχρονα, η οργάνωση συνεχίζει να κρατά ως όμηρο τον νεαρό ισραηλινό δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο απήγαγε μέσα σε ισραηλινό έδαφος.
Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση, και αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζεται από ακραία καθεστώτα όπως το Ιράν και έχει μία ριζοσπαστική ισλαμιστική ατζέντα που στόχο έχει να εμποδίσει την ειρήνη μεταξύ των λαών της περιοχής. Η Χαμάς απορρίπτει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κυνικά ακόμα και τον δικό της άμαχο πληθυσμό για τους σκοπούς της προπαγάνδας της.
Το Ισραήλ συνεχίζει να πιστεύει σε μία λύση δύο κρατών και παραμένει προσηλωμένο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την νόμιμη Παλαιστινιακή Αρχή που ξεκίνησαν στην Αννάπολη των ΗΠΑ.
Στις επιχειρήσεις του το Ισραήλ θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική κρίση και να αποφύγει απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Το Ισραήλ αναμένει την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας καθώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία εναντίον των πολιτών του.»


www.citypress-gr.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ