Οι παράμετροι που «μπλέκουν» τις ημερομηνίες των εκλογών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kalpes 5 thumb large11Η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει ξεκαθαρίσει, ενώ η ΝΔ τονίζει ότι θα συνεχίζει να στηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τις 6 Μαΐου.

Από την άλλη, η πλευρά Βενιζέλου διαρρέει ότι επιθυμεί να στηθούν οι κάλπες στις 13 Μαΐου. Οι δυο ημερομηνίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν διόλου τυχαίες, όπως και το γεγονός ότι στο προσκήνιο δεν υπάρχει το σενάριο της 6ης Μαΐου, ημέρα εκλογών στη Γαλλία.

Η 29η Απριλίου είναι μόλις 2 μέρες πριν την Πρωτομαγιά, όπου και φοβούνται μεγάλες αναταραχές από τον κόσμο. Ωστόσο, οι εκλογές πριν από την αργία, (σε συνδυασμό ότι μόνο η Δευτέρα είναι εργάσιμη κάνοντας ένα έμμεσο 4ήμερο) μπορούν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή και όλοι να ασχολούνται με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, αν οι εκλογές γίνουν στις 6 Μαΐου, οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς θα δώσουν αρνητικό αντίκτυπο στα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο. Έτσι, θεωρείται ότι θα είναι νωπές οι διαμαρτυρίες, σε μια μέρα σημαδιακή για τον απλό κόσμο που βιώνει τη φτώχεια λόγω των μέτρων λιτότητας.

Από την άλλη, η 13η Μαΐου διαρρέεται από την πλευρά Βενιζέλου και εκτός του γεγονότος ότι θα έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες από τις κινητοποιήσεις, η επομένη, ημέρα Δευτέρα θα τους δώσει ένα ακόμα πλεονέκτημα, σύμφωνα με το επιτελείο του Βενιζέλου: λήγει η μετανέργεια και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να δουν τους μισθούς τους να κάνουν βουτιά.

Τα ΜΜΕ θα έχουν πέσει με τα μούτρα στο εκλογικό αποτέλεσμα και το θέμα θα περάσει στα ..αζήτητα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ