Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή ιδιωτών προς το ελληνικό δημόσιο για το PSI

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

fotolia 22480378 xsΣτη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε η πρώτη αγωγή ιδιωτών ομολογιούχων κατά του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Κλεάνθης Βουλκίδης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Οι 4 ομολογιούχοι ζητούν αποζημίωση ίση με την αξία που μειώθηκαν τα ομόλογά τους.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βουλκίδης σημειώνει: “Κατάθεση σήμερα αγωγής 4 ιδιωτών ομολογιούχων κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την οποίαν ζητούν αποζημίωση ίση με την αξία που μειώθηκαν τα ομόλογα τους με βάση την ενεργοποίηση της ρήτρας Συλλογικής Συμμετοχής.

Ενδιαφέρον για άσκηση αγωγής εκδήλωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για ομόλογο ύψους 500.000 ευρώ, για την οποίαν απομένει η έγκριση από το ΔΣ.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από πολλούς ιδιώτες αλλά και από συν/χους δικαστικούς που έλαβαν αποζημιώσεις με ομόλογα του Δημοσίου.

Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη δίνεται η δυνατότητα στο Κράτος να τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους και δάνεισαν το Ελληνικό Δημόσιο, και να τους εξαιρέσει από το «κούρεμα» με αποζημίωση εις ακέραιον της αξίας του ομολόγου τους και με βάση δίκαιες διακρίσεις όσον αφορά τον τρόπο που απεκτήθησαν”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ