Χαρατσο-αλαλούμ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

viewimgΗ κυβέρνηση απέσυρε την διάταξη για τους ήδη τακτοποιημένους ημιυπαίθριους χώρους (υπόγεια, πατάρια και σοφίτες) και θεωρούνταν τεκμήρια διαβίωσης.

Όπως λέει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών «αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.»

Το παρασκήνιο

Το θέμα ανέδειξε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος ως γνωστόν δεν τρέφει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργό Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί επί ημερών Βενιζέλου και θεωρείται ένα έμμεσο ..«άδειασμα». Από την άλλη, στο θέμα είχε αντιδράσει η ΝΔ, με τον Γιάννη Βρούτση να υπογραμμίζει την περασμένη Παρασκευή ότι «η απόφαση αυτή, που ελήφθη εν αγνοία μας -η τελευταία που πήρε ο κ. Βενιζέλος πριν εγκαταλείψει το υπουργείο- ναρκοθετεί το διάλογο για ένα νέο φορολογικό σύστημα (…) έχει μετατρέψει [σ.σ. τον διάλογο για το φορολογικό] σε απόπειρα εμπαιγμού, καθώς έως σήμερα δεν έχει καταθέσει καμία απολύτως πρόταση, διάλογο που δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε».

Το θέμα φυσικά, δεν θα μείνει εδώ, αλλά θα επανέλθει . . .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ