Δεν φεύγει η θηλιά από τον λαιμό της Ελλάδας σύμφωνα με το ΔΝΤ – Χρηματοδοτικό κενό 67 δις από το 2014-2020!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imf thumb large1Βλέπει και τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα με βάση τα στοιχεία

Χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα, ύψους από 32 δις (στην καλύτερη περίπτωση) έως και 67 δις (στην χειρότερη) βλέπει το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε έκθεσή της.

Όπως γράφει, το κενό θα προκύψει ΜΕΤΑ τη λήξη του νέου προγράμματος το 2014.

Αυτό σημαίνει ότι ΕΕ και ΔΝΤ γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει, αλλά του έδωσαν μια μικρή παράταση ζωής, μέχρι το 2014.

Έτσι, αν δοθεί και νέο δάνειο προς την Ελλάδα, η χώρα μας θα δεθεί χειροπόδαρα για αρκετά χρόνια, ακόμα. Φυσικά, θέμα ανάκαμψης με τα μέτρα που θα φέρουν και τα υπέρογκα δάνεια που θα μας δώσουν δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το χρηματοδοτικό κενό θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης που υπέγραψε με την τρόικα!

Με βάση το χειρότερο σενάριο του ΔΝΤ, οι ανάγκες το διάστημα 2015 – 2020 μπορεί να φτάσουν τα 67 δισ. ευρώ, με τον λόγο χρέους προς το ΑΕΠ να φτάνει το 171% το 2014, αντί για 160% του αισιόδοξου βασικού σεναρίου.

Το 2020 το χρέος θα διαμορφωθεί στο 146% του ΑΕΠ αντί για 117%, που προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο.

Με αυτά τα στοιχεία, δεν αποκλείεται και δεύτερα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2014, προφανώς από τον επίσημο τομέα, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ