Στον πάγο τα νέα CDS της Ελλάδας – Ανεβαίνουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

euro020112Στο «πάγωμα» της προσφοράς ασφαλίστρων κινδύνου έναντι στάσης πληρωμής του ελληνικού δημοσίου (CDS) οφείλεται η έντονη άνοδος που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το spread των νέων ελληνικών δεκαετών ομολόγων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι τράπεζες έχουν σταματήσει να προσφέρουν τιμές για τα νέα ομόλογα που έχουν λάβει οι πιστωτές της Ελλάδας στο πλαίσιο του PSI λόγω ρήτρας αναδρομικής ισχύος που περιλαμβάνουν τα νέα CDS και η οποία επιτρέπει ενεργοποίησή τους για πιστωτικό γεγονός που έχει λάβει χώρα εντός του τελευταίου διμήνου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοχοι των νέων ελληνικών πενταετών CDS μπορεί να απαιτήσουν την αναδρομική πληρωμή τους επικαλούμενη το πιστωτικό γεγονός που κήρυξε για την Ελλάδα η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) στις 9 Μαρτίου, μετά την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.

«Είναι ένα επιπλέον πρόβλημα που αποτρέπει τους επενδυτές και τις τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων», σχολίασε επικεφαλής trader CDS ευρωπαϊκής τράπεζας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τραπεζίτες φοβούνται πως η αύξηση στις αποδόσεις των νέων ελληνικών ομολόγων και η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ενεργοποίηση των CDS θα επηρεάσει το κλίμα στην αγορά ομολόγων της περιφέρειας ωθώντας τις αποδόσεις τους σε νέα υψηλά.

Πηγή:www.capital.gr

Δείτε την πορεία των CDS μέχρι την 9η Μαρτίου που «έσκασαν»:
cds4

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ