Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
Array

Η κρυφή αναφορά της Goldman Sachs

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ζελένσκι εθνικοποιεί τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

Όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει...

Το Πορτρέτο των Μηνών – Οκτώβριος

Ο δέκατος μήνας του Γρηγοριανού Ημερολογίου, με διάρκεια 31...

Ένα βήμα πριν το πλήρες μπλακάουτ η Μολδαβία – αδιάφορη η ΕΕ

Εδώ και μέρες η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας δέχεται...

Επίθεση με μπογιές στο ρωσικό προξενείο της Νέας Υόρκης

Με κόκκινες μπογιές επιτέθηκαν άγνωστοι στο ρωσικό προξενείο στη...

Συγκινητικός Κυριάκος, κάνει πράξη το επενδυτικό πρόγραμμα του πατέρα του

Η αναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεγάλη επένδυση...

Ξέρετε τι ήταν τα Ελαφηβόλια;

Γιορτή της αρχαίας Αθήνας προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδας,...

Οι ανώτατοι δικαστές βάζουν τέλος στους υπόγειους χειρισμούς της Τσατάνη

Η εισαγγελέας εφαρμόζει εδώ και καιρό μία μεθοδική, επίμονη...

Δελφικές Εντολές: Η κληρονομιά των Ελλήνων

Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν...

86χρονος πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο

Στην πίσω αυλή πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε...

Πλήγμα στους Κροάτες από Σέρβο πολιτικό: Η πόλη Ζάνταρ της Κροατίας να επιστραφεί στην Ιταλία!

Ο ιδρυτής και πρόεδρος  του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος-...

Δυσθυμία: Η νέα ασθένεια της εποχής μας είναι περισσότερο ύπουλη από την κατάθλιψη

Τα άτομα με δυσθυμία, πολλές φορές, δεν αντιλαμβάνονται τι...

gs security pageΌπως προαναγγείλαμε, δημοσιεύουμε αποκλειστικά την εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις. Τα γραφόμενα δικαιώνουν τις τοποθετήσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, την πολιτική της και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της.
Τι λέει η Goldman Sachs για την πολυδιαφημιζόμενη προληπτική βοήθεια από την Γερμανία.
Τι αποκαλύπτει για την επερχόμενη συνάντηση Obama – Παπανδρέου
Πως η ΕΕ θα “στραγγαλίσει” την Ελλάδα για να την οδηγήσει σε επαχθείς όρους βραχυπρόθεσμου δανεισμού με το σταγονόμετρο, αλλά και μία μεγάλη αποκάλυψη:
Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να “εκδικηθεί” τη Βρετανία που άλλωστε είναι ο κύριος ευνοημένος από την Γερμανική πολιτική στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε:
logo ecs1. Σύμφωνα με την αναφορά, οι επιτελείς της Goldman Sachs γνώριζαν ή “θεωρούσαν απίθανο” να υπάρξει η οποιαδήποτε προληπτική χρηματοδότηση της Ελλάδας από την πλευρά της Γερμανίας. Θα ήταν μάλιστα Σοκ γι’ αυτούς έστω να υπήρχε αντίστοιχη δήλωση από την Γερμανική πλευρά. Δικαιώθηκαν πλήρως, όταν εδώ διάφοροι κύκλοι διέρρεαν ότι “ήταν σίγουρη μία τέτοια επέμβαση”.
pre emptive moneyΗ διατύπωση είναι σαφέστατη. Το γνώριζαν λοιπόν εδώ και καιρό ότι ΔΕΝ θα υπήρχε προληπτική χρηματοδότηση από την ΕΕ. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις τις Μέρκελ, όπως τις μεταδώσαμε εδώ: Μέρκελ: Φράγκο δεν παίρνετε!
2. Συνάντηση Obama – Παπανδρέου: Σε αντίθεση με αυτά που διατυμπανίζει ο Τράγκας και οι λοιποί ευφάνταστοι (;) σχολιαστές των τηλεπαραθύρων, η συνάντηση δεν έχει καμμία σχέση με ενδεχόμενη χρηματοδότηση, ούτε καν με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
obama meetingΌπως άλλωστε τονίσαμε εδώ: Η αλήθεια για την περιβόητη “πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου”.
Και εδώ σχετικά με την “επίσπευση”: Αναβρασμός στην Αμερική για την κατάσταση στην Τουρκία. Επενδυτές προεξοφλούν πραξικόπημα…
3. Τα περιβόητα μέτρα Παπανδρέου, καθ’ υπαγόρευση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα γνώριζαν πολύ καλά οι επιτελείς της GS, όπως και τα επιπρόσθετα που έρχονται και αφορούν συντάξεις και τα πλαφόν στις απολύσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο περιβόητος “Πατριωτισμός” που επιστρατεύεται όταν η χώρα πρόκειται να πληρώσει το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χρέος που αντιστοιχεί σε ένα μικρό ποσοστό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ της χρέους. Το Ελληνικό κράτος όπως έχουμε τονίσει, οφείλει πολλαπλάσια στους Έλληνες πολίτες που όμως καλούνται να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και να αναλάβουν πάλι την εξόφληση των διεθνών υποχρεώσεων.
measures
4. Εδώ είναι η μεγάλη αποκάλυψη της αναφοράς για το τις βραχυπρόθεσμες μελλοντικές ενέργειες της Γερμανίας που ως φαίνεται, θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να λύσουν τις διαφορές τους με τη Βρετανία. Διαβάστε με προσοχή:
art 122
Με απλά λόγια: Η Γερμανία θα αφήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης χωρίς να προβεί σε προληπτικές χρηματοδοτήσεις. Ένα βήμα πριν το γκρεμό, οι χώρες τις Ευρωζώνης θα ενεργοποιήσουν το περιβόητο άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Τι λέει αυτό το άρθρο;
Το άρθρο 122 προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Το άρθρο ενεργοποιείται με πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου των υπουργών και δεν υπάρχει δικαίωμα Βέτο από οποιαδήποτε χώρα της κοινότητας.
Μεγάλος χαμένος βέβαια η Βρετανία που θα συρθεί να καταβάλλει τουλάχιστον 6 δις Ευρώ για τη σωτηρία της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι όταν ο Gordon Brown υπέγραφε τη συνθήκη, ζήτησε να μην υπάρχουν φωτογράφοι!
Αυτός λοιπόν είναι ο σχεδιασμός της Γερμανίας και η εξήγηση της “απροθυμίας” της όπως και των Γερμανικών τραπεζών να συνεισφέρουν σε όποιας μορφής προληπτική χρηματοδότηση. Η υπερδανεισμένη Βρετανία λοιπόν που όμως δεν είχε χάσει σε κανένα σημείο την πιστοληπτική της ικανότητα, διατηρούσε τον ρυθμό ανάπτυξης της λόγω της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της λογω του ισχυρού Ευρώ στο οποίο δεν συμμετείχε! Τώρα θα κληθεί να συμβάλλει στα προβλήματα του Ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γερμανία εξέπεμψαν και οι Γάλλοι αλλά και ο Μπαρόζο:

“Greece has to sort this out itself. That is the issue,” a French official said.
Mr Barroso said “the best way to help Greece is for Greece to respect its obligations under the stability and growth pact”, a reference to the EU’s fiscal rules.
Το κατά πόσον αυτή η χρηματοδότηση θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, το καταλαβαίνουμε όλοι. Εάν επιβεβαιωθεί και σε αυτό το σημείο η GS, τότε η εξάμηνη πίστωση θα επιτείνει τα προβλήματα και τον ερχόμενο Οκτώβρη αφού θα έχει εξαντληθεί η “Ευρωπαϊκή Βοήθεια”, οι αγκαλιές του ΔΝΤ θα περιμένουν ορθάνοιχτες.
Εκτός εάν έχουμε κάποια ανατροπή στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό στο μεσοδιάστημα που θεωρείται επιτακτική πριν ολισθήσουμε σε οδυνηρές καταστάσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος του Γρηγόρη...

Απαντώντας σε μια ερώτηση για το δεκαχίλιαρο ο παιχτης κατάφερε και τις 10.000 ευρω. Η ερώτηση ήταν ποιος απεικονιζόταν στο δεκαχίλιαρο.

Χαμός με την απάντηση του Αλέξη Τσιπρα στην Μαρια Αναστασοπούλου οταν του ειπε: Δεν ακούμε...

Συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδακη...

Σάλος με το κράξιμο του twitter στο love island του Σκαι – Ένα τσούρμο ψώνια,...

Μαύρα χάλια με το που άρχισε το νεο παιχνίδι του Σκαι που έρχεται να αποδειξει πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα στην Ελληνική Τηλεοραση.

37χρονο πασίγνωστο μοντελο εντοπίστηκε νεκρή μεσα στο σπίτι της στους Αγίους Θεόδωρους

Νεκρή μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας...

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

Εκτέλεσε την γυναίκα του και το μωρο τους και μετά αυτοκτονησε

Ανείπωτη τραγωδία στη Λεκάνη Καβάλας, όπου ένας άντρας 50...

Θλίψη και απορίες προκαλει ο αιφνίδιος θανατος 43χρονης, πασίγνωστου μοντέλου

Θλίψη και πολλές απορίες προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος γνωστού...

«Τι αποκτά η Ρωσία μαζί με τα εδάφη της Ουκρανίας», ρωσικό δημοσίευμα

Τις επόμενες ημέρες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιφέρειες Ζαπορόζια και Χερσώνα, θα ολοκληρωθούν τα δημοψηφίσματα για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία, γράφει η ρωσική εφημερίδα Vzglyad στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι μισοι πρωταγωνιστες απο τις Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1 στη νέα αριστουργηματική σειρά του Mega,...

Συνωστισμός απο πρώην πρωταγωνιστες της σειράς Άγριες Μέλισσες στην...