Κείμενο – οπερέτα λέει η ΝΔ το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2009 – Οι δηλώσεις Μιχελάκη και Παπαθανασίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

syggrou3Κείμενο – οπερέτα χαρακτηρίζει η Συγγρού το πόρισμα που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009, που αθώωνε τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον Γ. Παπαθανασίου.

Η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη:

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη δήθεν ‘Εξεταστική’ δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.

» Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

» Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ -μελών που οι ίδιοι διόρισαν- για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

» Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.

» Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.

» Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.

» Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν – και δικαιούνται – να μάθουν όλη την αλήθεια.

» Μπροστά σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι -αμέσως μετά τις εκλογές- θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο.»

papathanasiou2 9990Η δήλωση του Γ.Παπαθανασίου:

«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο Γιάννης Παπαθανασίου, σχολιάζοντας το πόρισμα της Εξεταστικής που του χρεώνει πολιτικές ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.

«Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα ‘λεφτά υπάρχουν’ και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου και καταλήγει:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ