Καθυστερούν οι εκλογές με δήλωση Παπαδήμου από την Κύπρο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

76108 papademos1Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι η αιτία για παράταση των εκλογών;

Ο Λουκάς Παπαδήμος από την Κύπρο ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου.

Το γεγονός και μόνο ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι ένα από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξης της μεταβατικής κυβέρνησης, χτύπησε τα καμπανάκια στην Ελλάδα, ανοίγοντας και πάλι τα σενάρια για αναβολή των εκλογών, μικρή ή λίγο πιο μεγάλη.

Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γινόταν Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια από τις δυο παραπάνω ημέρες, Μ. Τετάρτη να έκλεινε η Βουλή για να στηθούν κάλπες στις 6 Μαΐου.

Το γεγονός ότι το θέμα των τραπεζών παίρνει διορία έως τις 20 Απριλίου έχει πολλές προεκτάσεις:

Πρώτον οι εκλογές μάλλον δεν θα γίνουν στις 6 Μαΐου. Το έχουμε ξαναπεί ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο μικρής – τουλάχιστον – αναβολής.

Δεύτερον, η 20η Απριλίου δεν είναι τυχαία ημέρα… Είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις τράπεζες να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το οικονομικό έτος 2011. Συνεπώς, οι ανακοινώσεις θα πάρουν και νέα παράταση (ήταν αρχικά για τα τέλη Μαρτίου).

Τρίτον, η στιγμή που έκανε αυτή την δήλωση ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι τυχαία. Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι τράπεζες για να καταθέσουν το σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης.

B.T.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ