Ξεσηκωμός των αράβων κατά των τούρκων Οθωμανών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας που θέλει να ανακόψει τον ηγετικό ρόλο του Ερντογάν στο σουνιτικό Ισλάμ
Γκρεμίζουν τα τείχη με το Ισραήλ, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Ομάν, μπροστά στην απειλή των νέων Οθωμανών!

Μεγάλη γεωπολιτική ευκαιρία για την Ελλάδα!

Στο Ολυμπία παρακολουθούμε στενά το κίνημα που δημιουργείται στον αραβικό κόσμο κατά της Τουρκίας. Ένα κίνημα που εκφράζεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, φτάνοντας ακόμα και στην ιστορική συμφωνία Εμιράτων – Ισραήλ, με τις ευλογίες μάλιστα των ΗΠΑ! Συμφωνία που αναμένεται τις επόμενες ώρες να εμπλέξει το Ομάν και το Μπαχρέιν και έχει ως μοναδικό συνεκτικό κρίκο την δημιουργία μετώπου κατά της τουρκικής απειλής.

Διότι δεν υπήρχε κανένα άλλο σημείο σύγκλισης μεταξύ των Εμιράτων, του αραβικού κόσμου και του Ισραήλ, εκτός από την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας που οραματίζεται ο Ερντογάν. Τα Εμιράτα έχουν ταχθεί ανοιχτά, οικονομικά και στρατιωτικά κατά της Τουρκίας, ενισχύοντας τον εθνικό στρατό της Λιβύης στην προσπάθειά του να εκδιώξει τους τούρκους από τη χώρα. Το Ισραήλ έβγαλε ηχηρή ανακοίνωση, χωρίς αστερίσκους, κατά της Τουρκίας, υπέρ της Ελλάδος.

45C3B024 5746 43A8 A48B EC1889663851

Ο Τραμπ έκλεισε κυριολεκτικά το τηλέφωνο στον Ερντογάν, μετά την πίεση της ομογένειας, αλλά και των αρμενίων και των αιγυπτίων, καθώς γερουσιαστές του έβλεπαν ότι θα έχαναν τις κρίσιμες πολιτείες στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς η συμπόρευση του Τραμπ με τον Ερντογάν είχε καταστεί τοξική.

Η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στο μέτωπο κατά της Τουρκίας

Και τώρα έρχεται η σειρά της Σαουδικής Αραβίας, μετά την ευθεία παρέμβαση του υπουργού εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, που σε συνομιλία του με τον Νίκο Δένδια πριν από λίγο, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου! Η Σαουδική Αραβία όμως έχει έναν ακόμα πολύ σοβαρό λόγο να εμπλακεί στις εξελίξεις στην περιοχή και να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο την πρώην σύμμαχο της, Τουρκία.

Η Σαουδική Αραβία παραδοσιακά θεωρούσε τον εαυτό της ως κοιτίδα του σουνιτικού Ισλάμ, προστάτιδα και ηγέτιδα όλων των σουνιτών ανά τον κόσμο. Ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να καθιερώσει τον εαυτό του ως νέο προφήτη και να χρησιμοποιήσει το σουνιτικό Ισλάμ ως προσωπικό του στρατό. Αυτό, η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να το επιτρέψει ποτέ. Και είναι βέβαιον ότι θα πολεμήσει προσωπικά τον Ερντογάν μέχρι τέλους.

Αυτές οι συνθήκες αποτελούν πρωτοφανή γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, που πρέπει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Εάν δούμε τα δημοσιεύματα στον αραβικό τύπο, βλέπουμε διθυραμβικά αφιερώματα στην διαχρονικά ηρωική στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται υπέρ μας, καθήμενοι σε οποιοδήποτε τραπέζι εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων με την Τουρκία. Είναι μοναδική ευκαιρία να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε τα ιστορικά μας δίκαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ