Μας δουλεύουν; 10 άσχετα θέματα στην ατζέντα των ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών που υποτίθεται συνεδριάζουν για την τουρκική επιθετικότητα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την Ευρώπη. Υποτίθεται ότι ο λόγος της σημερινής διάσκεψης υπουργών εξωτερικών ήταν η συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, ενώ όλοι περιμένουμε τις τρομερές κυρώσεις που θα επιβάλλει η ευρωπαΐκή ένωση στην Τουρκία, η οποία εισβάλλει και αμφισβητεί επισήμως για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, σε ευρωπαϊκά κυριαρχικά χωρικά ύδατα.

Ο αρμόδιος επίτροπος διεύρυνσης Oliver Valherlyi όμως που συμμετείχε στην συνδιάσκεψη, ανέβασε ένα εξωφρενικό tweet πριν από λίγο. Στο οποίο δεν γίνεται πουθενά αναφορά στην Τουρκία, παρά μόνο στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο!

095B43BD F633 4379 8988 DB3D183883C4
Ευρωπαίος επίτροπος διεύρυνσης Oliver Valherlyi

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον επίτροπο, στην συνδιάσκεψη πρόλαβαν να συζητηθούν ένα σωρό άλλα θέματα. Η προεδρική εκλογή στη Λευκορωσία. Το θέμα της Βενεζουέλας. Το θέμα της Βολιβίας. Η έκρηξη στο Λίβανο και η αντίδραση της ευρωπαϊκής ένωσης. Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και ηνωμένων αραβικών Εμιράτων. Δηλαδή να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο!

Περιμένουμε μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. Αλλά έτσι όπως τα λέει ο ευρωπαίος επίτροπος, για το θέμα της Τουρκίας – που δεν την κατονομάζουν καν – πρέπει να αφιέρωσαν γύρω στο πεντάλεπτο. Ντροπή και αίσχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ