15/05/2021

Η Αίγυπτος…”Πυροβολεί” την τουρκία σε όλα τα επίπεδα

Στις 1 Αυγ. 2020 ο πρέσβης της Αιγύπτου & μόνιμος αντιπρόσωπος της στον ΟΗΕ, Mohamed Edree, έστειλε επιστολή στον Γ.Γ η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ “Division for Ocean Affairs and the Law of the Sea”….Screenshot 2020 08 15 A 74 978 E A 74 978

Τι αναφέρεται στη εν λόγω επιστολή…
Μετά από οδηγίες της κυβέρνησής μου, σας γράφω σχετικά με τη θαλάσσια ειδοποίηση που εξέδωσε η Δημοκρατία της Τουρκίας για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στη Μεσόγειο Θάλασσα με το τουρκικό πλοίο Oruҫ Reis, που ανακοινώθηκε, μαζί με τις σχετικές συντεταγμένες….
Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου αντιτίθεται στο σημείο (8) των ανακοινωθέντων συντεταγμένων στη θαλάσσια ειδοποίηση, η οποία επικαλύπτεται με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Αιγύπτου κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Αυτή η κίνηση παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στη Μεσόγειο Θάλασσα και η Αίγυπτος τονίζει συνεπώς την πλήρη απόρριψή της για τυχόν αποτελέσματα που ενδέχεται να προκύψουν λόγω του έργου στην επικαλυπτόμενη περιοχή….
Y.Γ
Από την άλλη η Ελλάδα σιγή ιχθύος…

Screenshot 2020 08 15 GREECE1

Το τελευταίο διάβημα που κάναμε στον ΟΗΕ για τις παράνομες NAVTEX και ενέργειες των Τούρκων ήταν στις 1 Ιουν. 2020 !!!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ