«Αντεθνικόν το αναληθές» κυρία Σακελλαρόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητική η προσπάθεια της προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σακελλαρόπουλου να σεβαστεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και να προσδώσει την ανάλογη χροιά στο μήνυμα της. Φαίνεται όμως ότι και οι σύμβουλοι της δεν τα πάνε καλά με την Ορθοδοξία, γι’ αυτό και το ατόπημα, το «Της»  αναφερόμενο στην Θεοτόκο να αναγράφεται με μικρό ακόμα και στην επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Το πιο σημαντικό και θλιβερό όμως είναι η αναπαραγωγή των ψευδών ειδήσεων ορισμένων κυβερνητικών μέσων, από την ίδια την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ψευδείς ειδήσεις που εσφαλμένα κυκλοφόρησαν μετά την σύνοδο κορυφής και το ναυάγιο στο οποίο οδηγηθήκαμε, πιστεύοντας κάποιοι ότι έτσι εξυπηρετούν την κυβέρνηση. Η απόκρυψη της αλήθειας όμως, αποτελεί εθνικό κίνδυνο. Για να παραφράσουμε την ρήση του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, αντεθνικόν, το αναληθές!

Διότι αν είναι ένα έθνος στον πλανήτη που δεν φοβάται την αλήθεια, αυτό είναι η Ελλάς. Η Ελλάς πορεύτηκε πάντα με όπλο την αλήθεια και το δίκιο. Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι διακινώντας ψευδείς ειδήσεις, ειδικά σε τόσο σημαντικό θέμα όπως η τουρκική εισβολή, παρουσιάζοντας την Τουρκία ως απομονωμένη, ενώ αυτοί που προδόθηκε και απομονώθηκε ήταν η Ελλάδα, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στο έθνος.

Και η κυρία πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να λειτουργεί ως διασπορέας ψευδών ειδήσεων, αντίθετα οφείλει να λειτουργεί ως κυματοθραύστης στην οποία ασυδοσία, προς όφελος της πατρίδας. Μόνο εάν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με ειλικρίνεια, υπάρχει πιθανότητα να τα λύσουμε. Ειδάλλως το μόνο που κάνουμε είναι να εξαπατούμε τον ελληνικό λαό, καθώς τον οδηγούμε σε μία οδυνηρή απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Διαβάστε το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης της κυρίας Σακελλαρόπουλου και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Τηρεί τις δεσμεύσεις της, τιμά την ιστορία της και τη γεωπολιτική της θέση. Τα νησιά μας επωμίστηκαν δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς. Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει.»

Σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια στην κυρία πρόεδρο για την αναφορά στον Φώτη Κόντογλου, συγχαρητήρια για την προσπάθεια να σεβαστεί το αίσθημα των ελλήνων, ελπίζουμε να αλλάξει πορεία άμεσα και να τελέσει στο έπακρον τον θεσμικό της ρόλο που είναι εθνικά απαραίτητος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ