8/05/2021

Ο Πούτιν χαριεντίζεται με τον Ερντογάν, οι ρώσοι όμως στηρίζουν Ελλάδα!

Το ρωσικό κρατικό κανάλι αναγνωρίζει πλήρως την ελληνική κυριαρχία, που δεν αναγνώρισαν οι ευρωπαίοι δήθεν εταίροι!

Ο ρωσικός λαός δεν συμμερίζεται την προσέγγιση με την Τουρκία και παίρνει αναφανδόν το μέρος της Ελλάδος!

Τα ρωσικά μέσα μιλούν με κολακευτικά λόγια για την κίνηση της φρεγάτας Λήμνος και υποστηρίζουν πως υπάρχουν ακόμα και τούρκοι τραυματίες!

Κάτι ήξερε ο Πούτιν όταν έλεγε στον Ερντογάν πως «πιέζεται από την ρωσική κοινή γνώμη«!

Μπορεί ο Πούτιν να διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία την στενή του σχέση με τον Ερντογάν, φαίνεται όμως ότι ο ρωσικός λαός δεν ασπάζεται αυτή την λυκοφιλία. Και αυτό φαίνεται τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου τα μηνύματα των ρώσων υπέρ της Ελλάδας είναι πύρινα και συγκινητικά, αλλά και στα ρώσικα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αφιέρωμα του ρωσικού κρατικού καναλιού όπως αποκάλυψε ο Θανάσης Αυγερινός στο Open, που ασπάζεται πλήρως τις ελληνικές θέσεις και την ελληνική κυριαρχία όπως ακριβώς την ορίζει η Ελλάδα. Ενδεικτικός ο χάρτης που παρουσιάζει το κανάλι κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, που είναι ακριβώς ο επίσημος ελληνικός χάρτης, αλλά και το ρεπορτάζ που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η τουρκική νηοπομπή παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και εδώ έχουμε το οξύμωρο, οι ρώσοι να ασπάζονται τις θέσεις μας, την ώρα που κάτι τύποι στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν τον Καιρίδη, μιλούν για «διεθνή ύδατα»!

BF9BD064 E98F 42A6 9716 BB268C8C8F66

Την ίδια ώρα αναφορικά με το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος, οι ρώσοι παρουσιάζουν το συμβάν ως ελληνικό θρίαμβο. Υποστηρίζουν ότι η ελληνική φρεγάτα όχι μόνο δεν έπαθε ζημιές από την τουρκική, αλλά αντίθετα η κίνηση που έκανε προκάλεσε ζημιές στην τουρκική φρεγάτα και τραυματισμούς τούρκων ναυτικών! Αυτό μάλλον εξηγεί και την οργή του Ερντογάν που ακόμα και πριν από λίγο έκανε λόγο για αντίποινα σε περίπτωση που άλλο τουρκικό πλοίο «παρενοχληθεί».

9AB5C462 7F62 4366 8DC8 CBA9B37F029F

Αυτή η είδηση έβαλε φωτιά στα ρώσικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα και σχόλια μισούς για την Τουρκία. Αυτό δείχνει ότι η ρωσική κοινή γνώμη ουδέποτε είδε με καλό μάτι την προσέγγιση Ρωσίας – Τουρκίας. Γεγονός που παραδέχτηκε μάλιστα ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την πρόσφατη συνομιλία του με τον Ερντογάν, όπου τον ενημέρωσε πως δέχεται ισχυρές πιέσεις να μην τον υποστηρίξει!

Μπορεί λοιπόν η Μόσχα να κάνει τα πολιτικά της παιχνίδια με την Τουρκία, ο ρωσικός λαός όμως έχει αντίθετη άποψη και τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό της Ελλάδος. Ας προσέξει ο Πούτιν μην την πατήσει όπως ο Τραμπ, που η δημοτικότητα του κατέρρευσε όταν συμπορεύτηκε με τον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ