Καλός ο Μαραθώνιος αλλά θα χρειαστεί και η ελληνορωμαϊκή πάλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά, αν κατάλαβα σωστά, σύμφωνα με την τηλεοπτική προπαγάνδα, η Ελλάς έχει αποδυθεί σε έναν διαρκή (!!!;;;; sic) μαραθώνιο διπλωματικών επαφών για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Όμως, με την σειρά της η Τουρκία, έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο καταπάτησης των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας για να πετύχει την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδος.

Εμείς καθημερινά μετράμε τις ημέρες που η Τουρκία αλωνίζει στην ελληνική

υφαλοκρηπίδα και τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας ενώ η Τουρκία καθημερινά δηλώνει πως επιθυμεί διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου που όμως η ίδια καθημερινά παραβιάζει.
Εμείς παίρνουμε, μέχρι στιγμής «δηλώσεις συμπαράστασης» και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από «φίλους και εταίρους» ενώ η Τουρκία παίρνει μετρήσεις από τις έρευνες που κάνει στην ελληνική και στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Τόσο η Ελλάς όσο και η Τουρκία αλλά και τα «μεγάλα αφεντικά» επιθυμούν να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουμε τις διαφορές μας.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει εξελιχθεί σε θέατρο του παραλόγου, μόνο που η πραγματικότητα θα είχε ξεπεράσει ακόμη και την έμπνευση του Ευγένιου Ιονέσκο, αν ζούσε.

Άσχετα με το τι διαλαλούν τα διάφορα φερεφωνοκάναλα, τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην γείτονα χώρα, πρέπει να είναι κάποιος αφελής ή κακόβουλος για να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία.

Με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες και το διεθνές Δίκαιο, υπάρχει το status quo στην περιοχή, το οποίο αμφισβητεί η Τουρκία. Συνεπώς, οποιοσδήποτε διάλογος θα ισοδυναμεί με έμμεση παραδοχή των τουρκικών αξιώσεων ή έστω με αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας στην ίδια την επικράτειά μας.

Επειδή οι τούρκοι το γνωρίζουν και δεν είναι βέβαιοι ότι θα υπάρξει από ελληνικής πλευράς εθνική μειοδοσία, προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου, το 1974.

Επειδή και εμείς το γνωρίζουμε, δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία αν βρεθούμε απροετοίμαστοι.

Συνελόντι εἰπεῑν, καλός ο Μαραθώνιος αλλά θα χρειαστεί και η ελληνορωμαϊκή πάλη ίσως δε και η ξιφασκία.

Ιωάννης Κοντολέων filotimia.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ