Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Με κορωνοϊό 50 υγειονομικοί – Χωρίς γάντια και μάσκες – Εργάζονται χωρίς τέστ! [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΑΚΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ

“Είμαστε η μοναδικοί υγειονομικοί στην Ευρώπη που η πανδημία είναι στην χώρα μας 5 μήνες και δεν έχουμε κάνει ούτε ένα τεστ προληπτικό για τον κορονοϊό” ανάφερε μετάξυ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πριν λίγο σε συνέντευξή του στον σταθμό OPEN.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς 9 εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΟΔΗΝ το προσωπικό των νοσοκομείων είναι απροστάτευτο από τα ελλειπή μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα τους δίδεται μια μάσκα ανά βάρδια, αλλά και λόγω του ότι εργάζονται κανονικά πριν βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που κάνουν όσοι επιστρέφουν από άδεια. Όπως εξήγησε ο κ.Γιαννακός το προσωπικό εργάζεται κανονικά με το που επιστρέφει από αδεία κι μόνον αν βγει κάποιος θετικός στον ιο μπαίνει σε καραντίνα, αφού όμως έχει έρθει σε επαφή με ασθενείς αλλά και συγγενείς.

Επίσης αποκάλυψε ότι σε πάρα πολλά νησιά δεν μπορούν να πάρουν ούτε δείγματα για να στείλουν στην Αθήνα.

covid 19 maska petameni

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση. Ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

covid 19 stop

Το υπουργείο υγείας αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη και απαντάει μέσω “κύκλων” που σημειώνουν ότι πρόκειται για fake news. Η απάντηση είναι η εξής: “Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2. Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό”.

netakias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ