Έκτακτη συνομιλία Πούτιν – Μακρόν για την Λιβύη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν αποδεικνύει ότι θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Πριν από λίγο είχε συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο θέμα την κατάσταση στην Λιβύη. Ήταν μία ενέργεια η οποία εντείνει τον απογαλακτισμό του από την ανύπαρκτη, φιλοτουρκική πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης.

Το συμπέρασμα σύμφωνα με τις διαρροές από την συνομιλία, είναι ότι οι δύο άνδρες συμφωνούν στην αποπομπή της Τουρκίας από την επόμενη ημέρα της Λιβύης. Και η συμφωνία τους έγκειται στην αναγκαιότητα να αποκτήσει ο Χαφτάρ κυβερνητικό ρόλο αντί του αχυράνθρωπο της Τουρκίας, Σαράτζ. Φυσικά και η διενέργεια εκλογών, αφού σε μία τέτοια περίπτωση η συντριβή του Σαράτζ θεωρείται βέβαιη.

Ο Μακρόν λοιπόν ακολουθεί τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επιβάλλει η Γερμανία και οι δορυφόροι της, που σε κάθε ευκαιρία προωθούν τα τούρκικα συμφέροντα ακόμα και εις βάρος χωρών – μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ο Μακρόν να υποκαταστήσει μόνος του την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης προς μία σωστή κατεύθυνση και μέχρι που θα τραβήξει το σκοινί απέναντι στην Μέρκελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ