Η Δύση αδιαφορεί για την τουρκική εισβολή στη Λιβύη

Η Τουρκία, το Κατάρ και η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) υπέγραψαν συμφωνία για την ίδρυση τουρκικής ναυτικής βάσης στη Μισράτα.

Επιπλέον, στρατιωτικοί σύμβουλοι (σ.σ. έτσι λένε τώρα την αποστολή μαχητών και οπλισμού) θα αποσταλούν από το Κατάρ για να εκπαιδεύσουν τον Λιβυκό στρατό, ενώ μαχητές του GNA θα έχουν θέση στις στρατιωτικές σχολές στη Ντόχα του Κατάρ.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από επίσκεψη και συναντήσεις μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, του ομολόγου του από το Κατάρ, Mohammad Al-Attiyah και του διορισμένου πρωθυπουργού της Λιβύης Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ.

Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και επίσημη παραβίαση όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Τουρκία και Κατάρ, χρόνιοι υποστηρικτές του διορισμένου Σαράτζ, ο οποίος είναι του χεριού τους, μετατρέπουν την Λιβύη σε τουρκική στρατιωτική βάση, ορμητήριο για όλες τις βλέψεις που έχει η Τουρκία στην περιοχή!

Και αυτό είναι μια εξέλιξη με ασύλληπτες συνέπειες τόσο για τη Λιβύη, όσο για την Αφρική και τη Μεσόγειο, αλλά και την κατανομή ισχύος στην περιοχή. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει, ειδάλλως θα έχει να αντιμετωπίσει και μέτωπο στο νότο, με τουρκικές βάσεις να… ξεφυτρώνουν γύρω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ