Ο λυσσαλέος πόλεμος Ελλήνων και Τούρκων στον κυβερνοχώρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων έχει μετατραπεί το διαδίκτυο από την ώρα που η Τουρκία αποφάσισε να ανεβάσει στα ύψη τη θερμοκρασία στη θάλασσα, με τους Έλληνες και τους Τούρκους χάκερ να έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη σύγκρουση για το ποια πλευρά θα καταφέρει τα πιο θεαματικά χτυπήματα στον κυβερνοχώρο.

Την Τρίτη, οι Τούρκοι χάκερ πραγματοποίησαν επιθέσεις στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως. Στη θέση των ιστοσελίδων οι Τούρκοι είχαν ανεβάσει μια φωτογραφία με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» και ένα προκλητικό μήνυμα στα αγγλικά και τα τουρκικά.

«Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μυστήριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο» έγραψαν οι Τούρκοι, οι οποίοι συνόδευαν το μήνυμά τους με το #BlueHomeLand, που αναφέρεται στη «Γαλάζια Πατρίδα», την επικράτηση δηλαδή της χώρας τους σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Άμεσα το ΓΕΣ έβγαλε εκτός δικτύου τον κόμβο army.gr, πάνω στον οποίο είναι συνδεδεμένη η ιστοσελίδα του 424 ΓΣΝΕ, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την πλήρη επαναφορά της. Η σελίδα του ΓΕΣ επαναλειτούργησε έπειτα από λίγες ώρες, αλλά αυτές του 424 ΓΣΝΕ και της περιφέρειας δεν είχαν λειτουργήσει τουλάχιστον ως αργά το βράδυ.

Είχε προηγηθεί την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, στην οποία εμφανίστηκε ένα μήνυμα με προφανή αναφορά στη σύγκρουση της φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», που συνοδεύει το «Oruc Reis».

«Για κάθε επίθεσή σας στο ”Oruc Reis”, θα έχετε μια απάντηση μέσω διαδικτύου» ανέφερε.

Ωστόσο, οι Ελληνες χάκερ, με μπροστάρηδες τους Anonymous Greece, δεν άφησαν αναπάντητες τις προκλήσεις και χτύπησαν τουρκική κυβερνητική ιστοσελίδα, αφήνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: «Σταματήστε να παραβιάζετε τους νόμους μας και τους διεθνείς νόμους στέλνοντας παράνομα πλοία, αεροσκάφη, υποβρύχια και drones. Σταματήστε, επίσης, να χρησιμοποιείτε ανθρώπους ως υβριδικά όπλα στα σύνορά μας. Για κάθε νέες επιθέσεις, θα αντεπιτεθούμε σε στόχους».

Στις 16 Αυγούστου οι Anonymous Greece έκαναν γνωστό ότι επέφεραν ένα σημαντικό πλήγμα σε κυβερνητικό κόμβο που σχετίζεται με τις τουρκικές επικοινωνίες.

«Χτυπώντας όλες τις επικοινωνίες τους, μπλοκάρουμε κάθε είδους επικοινωνίες με servers, κινητά, emails, internet, μηνύματα κ.λπ.» έγραψαν τα μέλη των Anonymous Greece και, φυσικά, στη σελίδα τους στο facebook δέχθηκαν διθυραμβικά αλλά και χιουμοριστικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου:

«Την επόμενη φορά να εμφανίζεται video με τον κυρ Κώστα (Γκουσγκούνη) που θα λέει: “Βάστα τοίχο, θα σπρώξω γερά”…!!!! χαχαχαχαχαχαχα…. Keep the moggols out…!!! Ετσι γερά… Μπράβο σε όλους σας…!!!», «Μπράβο, παιδιά! Και το Πακιστάν όμως!!», «Μπράβο, μάγκες, λιώστε τους», ήταν μερικά από τα σχόλια.

Η διαδικτυακή σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Όπως ανέδειξε την περασμένη Δευτέρα στο πρωτοσέλιδό της η «Εστία», καθημερινά διεξάγονται δεκάδες «μάχες» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερ. Με βάση, όμως, όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Anonymous Greece έχουν επικρατήσει κατά κράτος, αφού «μπαινοβγαίνουν» σε νευραλγικούς κόμβους. Μάλιστα, σε μια επίδειξη ισχύος πριν από λίγους μήνες δημοσίευσαν τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων αντιπάλων τους, προκειμένου να δείξουν ποιος είναι το… αφεντικό στον κυβερνοχώρο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ